Izjava američkog Ministarstva pravosuđa: Barr nije potvrdio da nije bilo prijevare

DRUŠTVENE TEME

Izjava američkog Ministarstva pravosuđa: Barr nije potvrdio da nije bilo prijevare

[Američki državni odvjetnik Barr jučer se pojavio se u Bijeloj kući]

Glasnogovornik američkog Ministarstva pravosuđa objavio je u utorak (1. prosinca) navečer izjavu rekavši: “Neki su mediji pogrešno izvještavali da je Ministarstvo pravosuđa objavilo je da na izborima nije bilo prijevara.”

“To nije izvještaj Associated Pressa, niti ga je rekao državni odvjetnik. Ministarstvo pravosuđa nastavit će prikupljati i aktivno provoditi sve konkretne i vjerodostojne optužbe za prijevaru što je prije moguće”, dodaje se u priopćenju.

AP Breaking News objavljen u utorak popodne, rekao je da državni odvjetnik William Barr prihvaćajući njihov intervju, rekao da do sada nisu vidjeli da bi velika prijevara mogla utjecati na rezultate izbora.

Od Ministarstva pravosuđa zatraženo je da potvrdi komentare u izvješću Associated Pressa i objasni zašto Barr nije dao komentare na konferenciji za novinare. Ministarstvo pravosuđa dalo je službeni odgovor kad se približilo 8 sati u utorak navečer.

U utorak su odvjetnici Trumpove kampanje Rudy Giuliani i Jenna Ellis sudjelovali na javnoj raspravi o izbornoj prijevari u Michiganu.

Nakon toga izdali su zajedničko priopćenje kao odgovor na Barrovu izjavu. U izjavi se kaže: “Ja (mi) otvoreno, čini se da Ministarstvo pravosuđa nije provelo nikakvu istragu.
Prikupili smo puno dokaza kako bismo pokazali da postoji nezakonito glasovanje u najmanje 6 država, ali oni nisu pregledali dokaze. Imamo mnogo svjedoka koji su svjedočili nakon što su se zakleli da su vidjeli zločine povezane s prijevarama na izborima. Prema nama, poznato je da Ministarstvo pravosuđa nije ispitalo nijednog od njih. Ministarstvo pravosuđa nije izvršilo reviziju niti jednog glasačkog stroja niti je upotrijebilo moć poziva da utvrdi istinu.
Unatoč tome, nastavit ćemo tražiti istinu kroz pravosudni sustav i državna zakonodavstva, i nastavit ćemo raditi na ustavnom ovlaštenju kako bismo osigurali da se prebroji svaki legitimni glas i prebroji svaki ilegalni glas koji se neće računati. Slično tome, iz najvećeg poštovanja prema državnom odvjetniku , njegovo bi mišljenje trebalo biti da ne postoji razumijevanje ili rezultat istrage dokaza o velikim povredama i sistemskoj prijevari. “

Tjedan dana nakon izbornog dana 3. studenoga, Barr je poslao javni memorandum saveznim tužiteljima, navodeći da će prije ovjere izbora u toj jurisdikciji tužitelji u različitim regijama možda dobiti uputu da pronađu bitne navode o kršenju glasanja i brojanju glasova.

Memorandum glasi: “Ako postoje jasni i očito vjerodostojni navodi o kršenjima i ako su ti navodi istiniti, oni mogu utjecati na rezultate saveznih izbora u državi, tada se takve istrage i pregledi mogu provoditi.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *