Iscrpili su Hrvatske resurse

DRUŠTVENE TEME

Željan Jurlin

JUČER: “BIT ćemo vlada koja sluša, koja zna prepoznati očekivanje i potrebe građana i poduzetnika i vlada koja zna uvesti promjene”, rekao je Plenković predstavljajući program HDZ-a i svoju vladu u Hrvatskom saboru.

DANAS: “Za pad broja tvrtki osnovanih preko servisa Hitro.hr u prošloj godini ekonomisti prst upiru u lošu poduzetničku klimu u Hrvatskoj, ali i u masovno iseljavanje, koje je dovelo do toga da u pojedinim hrvatskim općinama više ni nema poduzetnika. Uz to, upozoravaju da je u Hrvatskoj prevelik državni sektor, koji istiskuje privatnu inicijativu.”

Gdje su sada pametnjakovići tipa Hebranga, Šukera i Škegre koji su znali, na upite o propadanju mnogih poduzeća, bahato odgovarati kao: “Jedni propadaju, ali drugi se stvaraju.”
Šta sad kad nema tih “drugih”? Mogu li ti bezobraznici ikad spoznati kakvu su štetu radili ovom narodu?

Borislav Škegro je u savjetodavnom vijeću HDZ-a koje savjetuje Andreja Plenkovića. Kao savjetnik Jadranke Kosor pisao je pak Pravilnik o fondovima za gospodarsku suradnju, u koje se slijevao i javni novac. A onda je zaradio na naknadama za upravljanje i kad nije bilo nikakvih investicija. Jako pametan i promoćuran ali za sebe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.