Imena policajaca su Jusuf Penava i Armin Vrače, a dečko kojeg brutalno tuku naravno…. Hrvat

DRUŠTVENE TEME

Užasna snimka iz Mostara.

Sudeći prema datumu nadzorne kamere, snimka je nastala u subotu, 10. travnja, u 22:05 sati.

Na snimci se vidi kako mladić dolazi pred ulaz u zgradu, a odmah za njim i jedan policajac koji ga udara u glavu. Zatim mu se pridružuje drugi kolega te ga zajedno brutalno udaraju.

ŠTA BI URADILI DA JE UISTINU PREKRŠEN ZAKON?

Na zadnjoj sjednici Skupštine HNŽ-a govorio sam o tome kako je cijeli niz odredbi nametnutih od strane „kriznog stožera“ protuzakonit, što je potvrdio i Ustavni sud na osnovu naše apelacije. Jedna od tih je odredba o ograničenju kretanja od 21.00 ili 23.00 kako je bilo kad smo je mi uputili. To je dovelo do toga da su već pojedine prekršajne prijave koje MUP piše zbog „kršenja mjere ograničenja kretanja“ pale na sudu, jer nemaju uporišta u zakonu.

Imena policajaca su Jusuf Penava i Armin Vrače, a dečko kojeg brutalno tuku naravno…. Hrvat

Ministar Slađan Bevanda mi je replicirao kako to nije istina i kako „njegovi policajci sve prijave pišu pozivajući se na zakon“. Ja sam mu nakon toga postavio pitanje da mi citira na koji zakon se pozivaju i koji članak tog zakona citiraju kada pišu prekršajne naloge, na što mi je on odgovorio kako „će mi to naknadno odgovoriti“.

Naravno da nije odgovorio, jer taj zakon ne postoji. Ovo ograničavanje kretanja je i protuustavno i protuzakonito, koliko je bez ikakve svrhe i rezultata. Evo ispod kako Bevandini policajci sve rade po zakonu.

Ukoliko se u međuvremenu po službenoj dužnosti ne uradi ništa, u Skupštini ću osobno od ministra tražiti pokretanje disciplinskog postupka protiv dvojice „hrabrih“ policajaca.

https://www.facebook.com/100044373424431/posts/312615013560944/

Šta bi mu tek uradili da je prekršio uistinu zakon?!

Slaven Raguž

 • 317
 •  
 •  
 •  
  317
  Shares

2 razmišljanja na “Imena policajaca su Jusuf Penava i Armin Vrače, a dečko kojeg brutalno tuku naravno…. Hrvat

 1. Bio sam kod prijatelja u susjednoj zgradi i pješačio prema svojoj zgradi. Nisam nikoga vidio, čuo sam da netko doziva stani, već sam bio na ulazu u svoj haustor. Svjestan da sam prekršio policijski sat, htio sam ući u zgradu kako bi izbjegao kaznu, međutim, oni su me sustigli točno ispred zgrade. Dalje se na snimci vidi sve što se dogodilo. Ispričao sam se što sam prekršio policijski sat, ponudio da platim kaznu, no oni krenuli s udarcima.

  1. Ima sličnih slučajeva , ali zbog nenošenja maske, u Hrvatskoj. Kopilad koja si uzima za pravo iživljavati se nad nedužnim ljudima nikad nije kažnjena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *