Hoće li uskoro djeca iz škole ići klicati velikom vođi

DRUŠTVENE TEME

U petak, na dan kada je premijer Andrej Plenković boravio u Zadru, mještanin Briševa, 72-godišnji Mladen Ćustić je reagirao objavom komentara pod tekst na Facebooku jednog lokalnog portala. Napisao je kako “premijera i njegove poltrone treba dočekati pokvarenim jajima” dodajući da “nitko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik”,

“Na Facebooku napisao da Plenkovića treba dočekati pokvarenim jajima, policija ga privela:

‘Držali su me dok nije otišao’
Mladen Ćustić nekoliko je sati bio uhićen zbog komentara koji je napisao na Facebook u.

Sramotna je ovo i nedopustiva zlouporaba policije u dnevnopolitičke i “uhljebno karijerističke” svrhe.

U konkretnom slučaju radi se isključivo o javnom iznošenju građanskog i ( protestnog, negativnog) političkog stava državljanina RH, prema našim vladajućim strukturama.

U tom izrazavanju ostrog i jasnog gradanskog nezadovoljstva ( omogucenog i zagarantiranog i nasim Ustavom), konkretni gradanin nije prekoracio onu zadnju crtu , dozvoljenu granicu iznosenja svojeg politickog stava, uobicajenu i dopustivu u eupropskom demokratskom drustvu, u kojem je dozvoljeno izrazavati nezadovoljstvo radom politickog i drzavnog vodstva na razlicite nacine.

Naime, ovaj čovjek objektivno nije pozivao na ugrozavajuce nasilje, ubojstvo, na povredu tijela…na unistenje imovine …na nacionalnu rasnu ili vjersku mržnju..Nije za to predlagao korištenje niti prikladnih sredstava (npr. bombe, vatreno ili hladno oružje, i sl. O
opčeopasna sredstva ili tvari) već samo (doduše neugodna, ali po život, zdravlje i tijelo – neopasna) ” trula jaja”….Dakle, u svakodnevnom političkom zivotu, u demokratskom drustvu, to su samo neugodni i ostri, ali ipak dozvoljeni načini iznošenja političkog mišljenja i stavova građana o njihovoj vlasti. Samo totalitaristicki i represivni, nedemokratski državni sustavi zloorabe svoju državu, silu i moč da tako zaštite ” lik i djelo” svojih vladajućih politicara ili državnih dužnosnika.

Stoga, očekujem od nasih neovisnih sudskih tijela, da u skladu sa postojecim zakonskim uvjetima, odbace ovaj neodrziv, nepodoban, selektivan i diskriminatoran pokusaj zastite lika i djela “predsjednika Vlade RH, g.Plenkovica..Na kraju, ukoliko je predsjednik Vlade doista i povrijeđen, uvrijeđen ili nedaj Boze, ugrozen ovim javnim istupom gradanina, uvijek moze zatraziti ( u zakonskom roku ) osobnu zadovoljstinu pred nadležnim sudskim tijelom, ali privatnom tužbom. Uostalom, kao i svaki drugi političar i građanin naše države u sličnim slučajevima…

Pitam se, kakva bi reakcija policije bila da je umjesto predsjednika Vlade, meta ovom očajnom i nezadovoljnom gradaninu bio, npr. koji od oporbenih političara, ili, recimo – predsjednik RH ?

3 razmišljanja na “Hoće li uskoro djeca iz škole ići klicati velikom vođi

 1. Mladen Ćustić

  Ovo je rezultat mog komentara premijera hrvatske vlade koji katastrofalno vodi hrvatsku vladu, jedan pokazatelj je masovno iseljavanje hrvatske mladosti u tuđinu. Premijer je došao u Zadar zbog njegove sigurnosti mene je policija uhitila i zadržala dok premijer nije otišao sa ovog područja, jer ja sam mu opasnost u policiji su mi najprije rekli da sam prijetio premijeru, s obzirom da sam im izbio taj argument okrenuli su na vrijeđanje, (da sam ga vrijeđao) bilo je još uhićenih sa mnom je bio čovjek sudionik akcije “Maslenica” dok je vijenac postavljao premijer on je bio u zatvoru isto za komentar. Za Vrime Jugoslavije kad bi Tito dolazio u Zadar milicija je zatvarala unutarnje neprijatelje odnosno Hrvate koji nisu idealizirli “ljubičicu bijelu” bili su “opasni” za druga Tita, baš kao danas ja i mnogi drugi koji vide upravo ono što vidim i ja. Mogu me zatvoriti ali ušutkati me neće,ušutkati me mogu jedino fizičkom likvidacijom. Na znanje HDZu i njegovom vođi, NE BOJIM VAS Se. I pitanje imamo li u Hrvatskoj ponovo kult ličnosti? Imamo li ponovo druga Tita?

 2. U petak, na dan kada je premijer Andrej Plenković boravio u Zadru, mještanin Briševa, 72-godišnji Mladen Ćustić je reagirao objavom komentara pod tekst na Facebooku jednog lokalnog portala. Napisao je kako “premijera i njegove poltrone treba dočekati pokvarenim jajima” dodajući da “nitko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik”, piše Zadarski.hr.

  Zbog tog komentara na vrata su mu došli policajci:

  “Pročitao sam na nekom portalu da premijer Plenković dolazi u Zadar i poslao taj komentar. A onda su oko 12,30 sati u petak po mene došla dvojica policajaca i odveli me na policiju. Usput, nisam cijepljen, ali me nitko to nije ni pitao niti tražio COVID potvrdu. Na policiji sam bio od 12,30, a pred sutkinju su me doveli predvečer. Na kraju su u tom optužnom prijedlogu tražili 30 dana pritvora i da me se zadrži dok premijer ne napusti područje Zadra”, kaže Ćustić i dodaje:

  “I sad sam ja opasnost za predsjednika Vlade sa svoje 72 godine, a u životu sam platio jednu kaznu za krivo parkiranje!? Ako će to riješiti sve hrvatske probleme, pa i onih pet milijardi za Banovinu, neka tako i bude, neka me zatvore, ali žalosno je da se ovakve stvari lome preko mojih leđa. Dok je bio Tito, ljude su zatvarali kada bi dolazio, ali sada ovakva ponašanja treba zaustaviti”.

 3. Kad je 2003 Arnold Schwarzeneger bio pogođen jajem na političkom skupu u Kaliforniji, odgovorio je jajo-atentatoru:
  Ostali ste mi dužni šunku.
  Arnie je ipak samo jedan mišićavko i ne možemo ga uspoređivati sa intelektualnim divom poput Njegove uzvišenosti premijera Plenkovića, branitelja Europe, Lava od Ukrajine , posljednje nade Zapadne uljudbe i najtvrđeg bastiona demokracije.
  Nećeš ti mene jajem ! Odlučno povika premijer. U tamnicu s razbojnikom ! Neću dozvoliti hajdučiji da sa jajima razruše sve što sam izgradio, ljutito će premijer. I još neki tvrde da imamo previše branitelja, kako je to nerealan broj ! Budale jedne, uhvati se premijer za glavu shvativši koliko je blizu bio jaju i kako se jaje atentat može ponoviti.
  Nije ovo Kalifornija ! Nisam ja Schwarzenegger bogati !
  Tomo Medved tada podigne dva prsta te kaže ; Mogul nešta reć? Aj reci, dopusti mi premijer.
  Premijeru, ja vam sa milijun branitelja ne mogu garantirat zaštitu od jaje-atentatora. Sve dok u ovoj zemlji proizvodimo isti broj jaja i branitelja, nema nama mirnog sna.
  Tada premijer odluči da će se odsada za svako proizvedeno jaje proizvesti dva branitelja, kako se Hrvatska ne bi pretvorila u Kaliforniju i kako ruski barbari ne bi udarili na Zapad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.