Đuro Sesa umjesto u zatvor odlazi u Europu

DRUŠTVENE TEME

Poštovani,
pred dva dana, 14. rujna 2021 saznali smo iz medija da je gdin Đuro Sessa izabran za predsjednika Vaše organizacije, Europske udruge sudaca. Ta vijest nas je iznenadila i zapanjila jer je riječ o osobi protiv koje DORH, po kaznenoj prijavi poznatog nogometnog managera Zdravka Mamića iz listopada 2020. vrši izvide, i koja kaznena prijava do dan danas, više od 11 mjeseci od podnošenja, nije odbačena!
Gdin Sessa je i inače u hrvatskoj javnosti već dugi niz godina, još od Afere Malešević, poznat kao osoba izrazito bliska korupciji i kriminalu, te jednim od njihovih glavnih zaštitnika u RH
Stoga ga je saborski zastupnik Miro Bulj, sa saborske govornice u sklopu njegove reakcije na Sessino izviješće o stanju sudbene vlasti u RH, javno prozvao kao korov i kao glavu od koje se širi korupcijski smrad u RH, te koji bi stoga morao otići (link: https://www.youtube.com/watch?v=uxgQU6pSagY&t). Nitko u Hrvatskoj javnosti koja je taj događaj opsežno komentirala, nije te riječi zastupnika Bulja ocijenio neosnovanima ili pretjeranima, pa čak niti sam Sessa!
Obzirom da njegova prijava mjesecima nije bila rješavana, Zdravko Mamić je pred točno 6 mjeseci, 16 3. 2021. na konferenciji za tisak koju je pratilo više od 50 novinara, javno prozvao g. Sessu za reketarenje tj. za uzimanje mita od njega, te je točno naveo neke naočigled nelogične i nezakonite odluke je g. Sessa, tada još kao predsjednik Općinskog građanskog suda u Zagrebu, bio donio kao protuuslugu Mamiću za plaćeni reket.
Obzirom da se nalazi pod istragom i da je iz konteksta jasno da je samo pitanje dana kada će i on, kao i ostali suci koje je Mamić prozvao završiti u istražnom zatvoru (ostalim prozvanim sucima se to uglavnom već dogodilo!), g. Sessa je odustao od kandidature za još jedan mandat na mjestu predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske
Ja osobno sam 31. 5. (link: https://www.academia.edu/49079773/Otvoreno_pismo_predsjedniku_VSRH_%C4%90uri_Sessi_31_5_2021) i 16. 6. (link: https://www.academia.edu/49254209/Odgovor_na_nasilni%C5%A1tvo_i_kriminal_%C4%90ure_Sesse_16_6_2021) ove godine objavio dokaze o tome da je g. Sessa počinio čak 3 različita kaznena djela, i to sve samo da bi zaštitio nezakonit rad sutkinje Željke Bajzek.
O tome sam izvijestio i DORH, te sam o tome snimio i video pod nazivom: „Đuro Sessa – konačan pad“ (link: https://www.youtube.com/watch?v=Nz-DJOR8F4M).
Ta kaznena djela su: 1) krivotvorenje službene isprave; 2) kleveta na način insinuacije; 3) zloporaba položaja i ovlasti.
Iz svega navedenog, tj. iz činjenica da se Đuro Sessa kontinuirano, desetljećima bavi počinjenjem kaznenih djela, da je predmetom barem jedne kaznene istrage i da je zato i bio prisiljen odstupiti s mjesta predsjednika Vrhovnog suda RH, te da se on u javnom mnijenju, kao i u pop-pjesmama osnovano spominje kao „korumpirana sotona, ološ i šljam“ (link: https://www.youtube.com/watch?v=5Fubr0BqiSc&t – 0:25-0:32) jasno je zbog čega je informacija da je g. Sessa izabran za predsjednika Europske udruge sudaca doživljena na isti način, kao što bi i bila informacija da je g. Lukašenko izabran za predsjednika Amnesty Internationala.
Smatramo da je ovime Vaša organizacija učinila nesagledivu i vjerojatno nepopravljivu štetu ne samo samoj sebi, već i vladavini prava u čitavoj Europi!
Navedeni skandalozni izbor g. Sesse nas tim više čudi stoga što je poznato da je hrvatsko sudstvo jedno od najgorih u svijetu (trenutno je 126. na svijetu!), i da se ono nalazi u kontinuiranom padu na ljestvicama Svjetskog ekonomskog foruma upravo od vremena kada je g. Sessa počeo zauzimati istaknuta mjesta u hrvatskom pravosudnom sustavu, te nam je izrazito teško vjerovati da Vaša organizacija te javno poznate činjenice, koje su izazvale ogromnu pozornost hrvatskih medija naprosto nije znala!
Stoga se većina hrvatskih komentara činjenice da je g. Sessa – unatoč svega toga – izabran za Vašeg predsjednika može sažeti na parafrazu poznate Shakspearove rečenice „nešto je trulo u državi Danskoj“,m s tim da se umjesto „Države Danske“ navodi naziv Vaše organizacije.
Poznajući dosadašnju javnu djelatnost i karakter g. Mamića sigurni smo da će, ako DORH i odbaci njegovu prijavu protiv g. Sesse, on izaći u javnost s dokazima koje ima da su njegove tvrdnje o reketu od strane g. Sesse činjenično točne, a radi kojih dokaza ga g. Sessa za njegove izjave nije niti tužio, svjestan da bi taj spektakularan sudski postupak zasigurno hametice izgubio, čak i u radikalno korumpiranom pravosuđu kao što je hrvatsko.
Stoga smatramo da je već sad izgledno da će Vaša organizacija uskoro morati birati novog predsjednika, osim ukoliko niste spremni prihvatiti situaciju da g. Sessa vodi Vašu organizaciju iz hrvatskog zatvora.
U ime Udruge za zaštitu žrtava hrvatskoga pravosuđa,
Ante Vranković, koordinator

  • 43
  •  
  •  
  •  
    43
    Shares

1 razmišljanje na “Đuro Sesa umjesto u zatvor odlazi u Europu

  1. BREAKING NEWS! Današnji mediji donijeli su nam užasavajuću vijest – dosadašnji predsjednik Vrhovnog suda Đuro Ke$$a izabran je za predsjednika Europske udruge sudaca (EAJ) i prvog potpredsjednika Međunarodne udruge sudaca (IAJ). U njegovom sjajnom životopisu posebno im se dopalo to što ga je, kako mediji kažu, osuđenik Zdravko Mamić optužio da mu je u više navrata nosio mito za sudske predmete u kojima je silovao pravo i pravdu uklanjajući sa slučaja suce jer su “prerevno obavljali svoj posao”. Zbog toga su mu javnost i politika zaustavili kandidaturu za predsjednika Vrhovnog suda, ali strani mediji to očito nisu prenijeli. Zbog toga vas molim za pomoć – pozivam Vas da ovu fotografiju spremite na svoja računala i mobitele, te da je zajedno s rečenicom “Đuro Sessa is a corrupt judge” pošaljete na e-mail adresu organizacije u koje je Ke$$a izabran, a to je secretariat@iaj-uim.org . ŠALJITE MAILOVE DA SPRIJEČIMO LAKRDIJU I POMOZITE REFORMI PRAVOSUĐA!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *