Dođi i daj potporu Damiru Sabljaku koji je samo štitio Hrvatske interese i zbog toga ostao bez svega

DRUŠTVENE TEME

SUTRA SVI U 10 NA PROSVJED POTPORE DAMIRU SABLJAKU

Sutra 8.7.2020. u 10.00 na Službeničkom sudu u Zagrebu će se održati rasprava u ponovljenom suđenju diplomatu Damiru Sabljaku koji je udaljen iz službe 2018. nakon što je državnim institucijama službeno prijavio protupravno trošenje državnog novca u veleposlanstvima RH u Australiji i SAD-u.

Damir Sabljak je u prvom suđenju oslobođen po svih osam točaka optužnice, no Viši službenički sud je zatražio ponavljanje suđenja nakon čega su odgođene sve tri do sada sazvane rasprave.

Optužnicu zastupa glavni inspektor MVEP-a Božić – iako je upravo on zataškao prvu prijavu o kršenju zakona u Australiji iz 2016. kad je e-mailom nekolicinu diplomata upozorio da šute o prijavi gospodina Sabljaka.

Sud je TV-ekipama do sada svaki put zabranio snimanje rasprave u ovom procesu što je dodatno privuklo medije da prate rasprave na koje sve više običnih ljudi dolazi poduprijeti državnog službenika Sabljaka jer se odvažio suprotstaviti nedodirljivoj diplomatskoj kremi sa Zrinjevca i obraniti državni novac od njihovog protuzakonitog trošenja.

Dođite sutra i vi u Maksimirsku 63 provjeriti koliko nas ima.

Tko zna, možda sutra napokon saznamo zašto su zapravo gospođa ministrica Pejčinović Burić i gospodin ministar Grlić Radman protupravno odbili u Sabor dostaviti putne naloge i račune izdane u Australiji veleposlanikovoj supruzi gospođi Bertoši-Kušen, koji su plaćeni našim novcem?

1.Pogledajte konkretna pitanja koja sam ponovno prije dva dana postavio ministrici Pejčinović Burić, nakon čega je jučer premijer Plenković potpisao odluku o smjeni glavne tajnice MVEP-a Lorete Bertoša-Kušen.

 1. I nakon ove smjene inzistirat ću na konkretnim odgovorima na konkretna zastupnička pitanja od ministrice Pejčinović Burić o protupravnom višegodišnjem trošenju i prisvajanju državnog novca u veleposlanstvima u Washingtonu i Canberri.
 2. Zaposlenik MVPEI-a Damir Sabljak zbog ovog je slučaja udaljen iz Ministarstva, a USKOK ga je, kao podnositelja prijave, odbio pozvati na saslušanje i odbio mu je uručiti rješenje o odbačaju prijave – iako je na javnoj sjednici saborskog Antikorupcijskog vijeća u listopadu, glavni inspektor Ministarstva Damir Božić, suočen s dokumentima, priznao da su službene osobe Ministarstva godinama kršile Pravilnik o unutarnjem redu MVPEI-a dok su lažnim rasporedom u Sydneyu omogućavale višegodišnje protupravno prisvajanje državnog novca isplaćivanjem plaća i nadoknada i dosadašnjoj glavnoj tajnici ministarstva Loreti Bertoša Kušen.
 3. Smjena glavne tajnice Bertoša Kušen trebala biti tek početak ozbiljne istrage u ovom ministarstvu i na tome ću inzistirati.

[NAKON HEROJSKOG ČINA RAZOTKRIVANJA PRONEVJERA U MINISTARSTVU OTAC DVIJU DJEVOJČICA UDALJEN IZ SLUŽBE]

Nakon što je Damir Sabljak, hrvatski profesionalni diplomat i otac dvije djevojčice, herojski razotkrio prevare i protuzakonite radnje na štetu građana u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ministrica Pejčinović Burić udaljila ga je iz službe. Poruka koju ministrica šalje je jasna i razumljiva, ako želite štitit hrvatske interese, bit ćete kažnjeni.

Poštovana ministrice Pejčinović Burić, tek smo počeli, udaljenja iz službe su prolazna, a ideja pravedne Hrvatske je vječna!

Diplomat Damir Sabljak dokumentima razotkriva protupravno trošenje novca u veleposlanstvima! E da nam je više ovakvog profesionalizma i domoljublja!

OVO MORATE VIDJETI!!!
MOSTOVCI HRABRO RAZOTKRIVAJU AFERU KOJU POKUŠAVAJU SAKRITI I HDZ i SDP

Otac dviju djevojčica i profesionalni diplomat Damir Sabljak razotkrio je muljanje s novcem poreznih obveznika u našim veleposlanstvima u koja su se događala za vrijeme SDP-ove Vlade. Umjesto da bude nagrađen zbog profesionalizma HDZ-ovi ministri i premijer Plenković štite odgovorne, a Sabljaka udaljuju iz službe. Da stvar bude gora odgovorni čak bivaju nagrađeni pa predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović daje vjerodajnice za odlazak u Brisel Jošku Paru. Afera u našim veleposlanstvima je priča o našim političkim elitima koje se međusobno štite i koje su uvezane jer dolaze iz istog inkubatora na Zrinjevcu. Jedino MOST nezavisnih lista u hrvatskoj politici ima hrabrosti govoriti o ovim aferama i stati uz ljude koji ih razotkrivaju!

BitĆešOpetHrvatska

 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

9 razmišljanja na “Dođi i daj potporu Damiru Sabljaku koji je samo štitio Hrvatske interese i zbog toga ostao bez svega

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *