Banke su licemjerne! Banke u Americi dokazuju da konverzija nije bila zakonita, ovdje tvrde suprotno!

DRUŠTVENE TEME

Denis Smajo

Konverzija:

 1. Banke su dobile poreznu olakšicu.
 2. Banke su se riješile loših kredita.
 3. Banke su samo na papiru smanjile glavnice, nisu morale vraćati nikome keš. Onima kojima su bili dužni, vraćali su to prebijanjem pola anuiteta. Tako da konverziju nisu ni osjetili. Neki koji su bili njima dužni platiti, plaćali su to u kešu ili povećanjem glavnice, pa su banke dodatno zarađivale na kamati.
 4. Banke su konverzijom smanjile intenzitet medijskih udara potrošackih udruga, pa su time smanjile reputacijske rizike.
 5. Konverzijom nisu morali vratiti dotadašnje opljačkane novce.
 6. Banke za sada zbog konverzije dobrano odugovlače povrat preplaćenih sredstava na sudovima, štoviše, tu se vodi sada velika bitka. Za sada banke dobro stoje, i kada bi se uvažio stav VSRH iz oglednog postupka kao konačni, banke bi se izvukle. Međutim, sva sreća, postoji EU sud koji će spasiti stvar.
 7. Nevjerojatno, banke u Washingtonu traže odštetu zbog “gubitaka”, a koji ne postoje, što se vidi u prethodnim točkama. Sva sreća opet na EU sudu i komisiji, koji neće dopustiti isplatu ako Hrvatska izgubi arbitražu.
 • 18
 •  
 •  
 •  
  18
  Shares

1 razmišljanje na “Banke su licemjerne! Banke u Americi dokazuju da konverzija nije bila zakonita, ovdje tvrde suprotno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *