Banke izvršile udar na ustavni poredak

DRUŠTVENE TEME

Nezavisni saborski zastupnici Marin Škibola i Ivan Lovrinović u srijedu su Državnom odvjetništvu (DORH) predali kaznenu prijevu protiv odgovornih osoba u Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) za razdoblje u kojem je dijelovalo osam banaka u slučaju Franak i RBA zadruge iz Austrije.

Hrvatskim građanima je ovakvom aktivnost ću finansijskih ustanova nanesena golema materijalna i svaka druga šteta .

Ispred DORH-a okupilo se osam saborskih zastupnika i stotinjak građana i predstavnika aktivističkih udruga noseći transparente “Hitno rješavajte lex Škibola i lex Franak”,”Odlučuje li Hrvatski sabor o bilo čemu u ovoj Hrvatskoj”, “Cro No1. in Koruption” te izražavajući nezadovoljstvo samovoljnim ponašanjem banaka i lihvarenjem građana. Spomenuto je tu i međunarodno pranje novca utaja poreza i stvaranje paralelnog financijskog sustava.

Škibola je novinarima izjavio da zajedno s Lovrinovićem podnosi kaznenu prijavu protiv HNB-a, koja je “sve a nije Hrvatska, sve a nije narodna” i koja radi u interesu drugih bankarskih udruženja. Izjave su dali i ostali saborski zastupnici prisutni ovom predavanju kaznene prijave protiv Hrvatske Narodne banke.

Na jednom od transparenata pisalo je Mirela Rodin Spavaš li mirno pod hipotekom nelegalnih RBA zadruga

Skupu su prisustvovali i predstavnici udruge Ovršni ustanak kao i neki članovi Slobodne Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.