ANTIKORUPCIJSKO VIJEĆE ĆE SASLUŠATI GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA JELENIĆA ZBOG SUMNJI O KORUPCIJI U DORH-u i MVEP-u

DRUŠTVENE TEME

Nikola Grmoja

ANTIKORUPCIJSKO VIJEĆE ĆE SASLUŠATI GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA JELENIĆA ZBOG SUMNJI O KORUPCIJI U DORH-u i MVEP-u

Prošlomjesečno svjedočenje diplomata Sabljaka na sjednici Antikorupcijskog vijeća, kao i novi dokumenti učvršćuju sumnje o sustavnoj korumpiranosti službenih osoba DORH-a, uključujući i Glavnog državnog odvjetnika Jelenića koji je stoga pozvan na sjednicu 09.12.2019.
Podsjećam, DORH je nakon 11 mjeseci odugovlačenja odbacio Sabljakovu kaznenu prijavu ISTOG DANA kad je premijer Plenković u Saboru izjavio da “najčešće ne vode ničemu” predstavke s prijavama poput one u kojoj je Sabljak prijavio premijerove poznanike zbog protupravnog trošenja naših milijuna u inozemstvu, kao i glavnog inspektora Ministarstva Božića zbog višemjesečnog prikrivanja prijave o kršenju zakona u Australiji.
Novi dokumenti potvrđuju sumnje da je osumnjičeni inspektor Božić osobno utvrđivao sve činjenice o vlastitoj kaznenoj odgovornosti, nakon čega je DORH odbacio kaznenu prijavu o odgovornosti osumnjičenog Božića, kao i o odgovornosti ostalih diplomata povezanih s premijerom Plenkovićem. Imam puno pitanja za gospodina Jelenića.

  • 71
  •  
  •  
  •  
    71
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *