Anemičnost u svojim korjenima

DRUŠTVENE TEME

Nino Mogorović

Što reći za nekakve političke procjene i predviđanja aktualnog premijera RH i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, koji je, zajedno s ocem Mariom i pod njegovim političkim mentorstvom tada još, 1989. godine, profesorom novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, objavio brošuru na 38 stranica, mekog uveza, pod naslovom “Sredstva masovne komunikacije”, a koja se još i danas može kupiti u pojedinim zagrebačkim antikvarijatima po cijeni od deset kuna, i u kojoj on vrlo angažirano zagovara yugoslavenski “socijalizam po mjeri čovjeka” i predlaže reforme funkcije sredstava masovne komunikacije u okvirima jednopartijskog socijalističkog poretka velikosrpske YUgoslavije.
Bilo je to vrijeme Gorbačova, njegove “perestrojke”, predvečerje pada Berlinskog zida ali i vrijeme realizacije Memoranduma SANU, vrijeme Slobodna Miloševića, Gazimestana, njegove “antibirokratske revolucija” koja karakterizira tadašnji politički trenutak i neposredni razvoj kako u Srbiji tako i u tadašnjoj, umjetnoj tvorevini, YUgoslaviji, kada su, tijekom 1988. i 1989., organizirane velike demonstracije i mitinzi po svim većim gradovima u Srbiji i pripremani isti takvi mitinzi izvan nje.
Srbija i Srbi koji su živjeli izvan Srbije zahtijevali su promjenu Ustava iz 1974 godine, tražili snažniju centralizaciju države i novo političko rukovodstvo koje će ostvariti te ciljeve.
Te 1989. godine, u kojoj je Plenky objavio svoje (i očeve) umotvorine o budućnosti YU socijalizma, kojeg treba samo malčice reformirati, po recepturi Marxa, Kardelja i Tita, Franjo Tuđman osniva HDZ i formulira hrvatski nacionalni i državotvorni program nakon urušavanja tog socijalizma na svjetskoj razini, a kojeg Plenky još uvijek želi reformirati na onoj lokalnoj, yugoslavenskoj razini.
I sada taj isti anemični lik se nama svima želi prodati kao nekakav politički profet koji ne vidi budućnost za suverenizam u Hrvatskoj i EUropi, a koji da je prevladan s krajem 90 – tih godina, i da je sada na redu EU integralizam (kao nekada YUgoslavenstvo) kojeg da je, po njemu, zagovarao i sam Franjo Tuđman 🤔🤭😊😂😂😂
Zanimljivo da je Franju Tuđmana, kao svog novog ideološkog uzora i zamjenu za Kardelja i Tita, Anemicus “otkrio” tek 2011. godine nakon deset godina Račan – Mesić – Sanader – Kosorove detuđmanizacije Hrvatske 🤔🤭🤫😊😂 u kojeg se danas zaklinje, falsificirajući njegovu viziju EUrope, kao uniju suverenih i slobodnih nacija, u nekakvu “oryunašku” integralnu, globalističku EU, a kakva je za Tuđmana bila potpuno neprihvatljiva i koju je on s indignacijom i bezrezervno odbacivao kao nešto katastrofalno loše po, ne samo, hrvatske nacionalne interese.
Eto s kojim beskarakternim, anacionalnim i anemičnim likom mi Hrvati 🇭🇷🐑🐑🐑 imamo danas ooogroomaaan problem koji ugrožava i sam opstanak hrvatske države.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.