Ali Bandić je Uskokov optuženik?

DRUŠTVENE TEME

Na upit novinarke kako je pjevanje i čestitka na rođendanu Milanu Bandiću gaf koji je izazvao burne  reakcije predsjednica je žustro reagirala:

–  Čije reakcije?

–  Dijela javnosti i medija…

–  Koje javnosti i kojih medija? Oprostite, kakav je to gaf nekome čestitati rođendan!? Moram reći svima vama i javnosti da je Bandić gradonačelnik Zagreba 17.  godinu, izabran je na izborima

–  Ali Bandić je Uskokov optuženik?

–  I?

–  To je nekim ljudima zasmetalo?

–  Koje je načelo u demokratskim državama!? Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Predsjednica sam Hrvatske, a ne sudac i kadija. Dio sam izvršne vlasti i brinem u funkcioniranju države. Ako je protiv nekoga podignuta optužnica ne znači da će biti i dokazana. Zašto Bandića optužiti i osuditi istodobno. Tko to radi? Oni koji bi istodobno htjeli biti predsjednici, premijeri i ministri pravosuđa.  Ja znam gdje su ograničenja mojega djelovanja. Dio sam izvršne vlasti i ni po koju cijenu ne mogu se miješati u pravosudnu vlast. Svatko je nevin  dok m u se ne dokaže krivnja ne vrijedi samo za Bandića nego za svakog državljani Hrvatske i za to načelo ću se boriti dok sam živa.

  • 15
  •  
  •  
  •  
    15
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *