Zvonko Bušić tvoja borba za Hrvatsku slobodu zauvijek će ostati u našim srcima

DRUŠTVENE TEME

Željko Glasnović

  1. 1. 1946. – 1. 9. 2013. Zvonko Bušić Taik

Zadnje misli heroja Zvonka Bušića, koje su ispisane na njegovu spomeniku duboko očitavaju našu stvarnost i realnost sudbine koju, nažalost i danas žive hrvatski branitelji dok ih indiferentno zaboravljaju neki veliki ” hrvati. “

“ Za one koji su pali u borbi za domovinu nikada ne reci da su mrtvi. Oni su heroji i oni će za nas uvijek biti živi. U budućnosti, kada vi budete uživali blagodati i ljepote Hrvatske domovine i slobode, malo tko će se sjetiti koliko znoja, suza i krvi je proliveno za tu vašu slobodu. Zato zastani, sjeti se i izmoli kratku molitvu za one vrle domoljube koji su patili i ginuli da bi Hrvatska živjela. Moja osobna sudbina bijaše takva da sam ostvarivanje mojih snova o slobodi morao doživjeti na robiji. Zbogom prijatelji, čuvajte našu domovinu Hrvatsku. ”

Prijatelju neka ti dobri Bog udjeli vječni pokoj i neka ti bude laka hrvatska zemlja, za koju si živio i toliko patio! Tvoja borba za Hrvatsku slobodu zauvijek će ostati u našim srcima. Počivao u miru Božjem.

  • 89
  •  
  •  
  •  
    89
    Shares

2 razmišljanja na “Zvonko Bušić tvoja borba za Hrvatsku slobodu zauvijek će ostati u našim srcima

  1. „Što se tiče rata za oslobođenje moje domovine, Hrvati su zaista zadivili sve one koji su im imalo bili naklonjeni, a moram priznati da su svojom spremnošću, borbenošću i duhovnom snagom nadmašili i sva moja očekivanja. Međutim, kad svjetskim moćnicima i međunarodnim spletkarima nije uspjelo spriječiti rađanje Hrvatske, oni su sve učinili da joj produže porođajne muke, i nastavljaju na njezin put podbacivati svakojake klipove. Jer, glavni je cilj današnjih mega-plutokrata, koji diktiraju svjetskom politikom, da poput bivših sovjetskih kolektiva, po cijelomu svijetu osnuju svoje privatne zadruge i povežu ih u jednu globalnu farmu. Vizije ovih novih Marxa i Lenjina podrazumijevaju brisanje svih etničkih i kulturnih razlika i uništenje nacionalnih država, a njihov je strateški cilj, da svakom narodu mora prisjesti i ogaditi se vlastita domovina. Zapravo takve tendencije već pedeset godina prevladavaju širom svijeta, a osobito su snažne u novonastalim državama, gdje se svako rodoljublje napada i izvrgava ruglu, a svim sredstvima vode rat za uništenje narodnoga duha. Tim svjetskim plutokratima u tome, nažalost, pomažu iskorijenjene i kupljene intelektualne prostitutke i kojekakva egocentrična piskarala, kojima njihova pokvarenost i sljepoća onemogućavaju spoznati – da svako ljudsko biće jedino kroz svoju obitelj i zajednicu, kroz svoj narod i vjeru može postati kompletan i sretan čovjek”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *