ZLOČIN BEZ KAZNE U tijeku je ekshumacija na Jazovci 2

DRUŠTVENE TEME

Ivica Granic

ZLOČIN BEZ KAZNE U tijeku je ekshumacija na Jazovci 2

Poštovani prijatelji, obzirom da imamo nenarodnu vlast, nije nikakvo čudo da se praktički skriveno od očiju javnosti ekshumiraju žrtve partizanskih zločina u jami Jazovka 2. kod Sošica u Žumberku. Radi se o posmrtnim ostacima 550 ranjenika iz zagrebačkih bolnica, časnih sestara, ratnih zarobljenika, civila i djece. Procijenjuje se da ih još ima za ekshumirati oko 50-60, što bi u konačnici bilo oko 600 ljudi. Ekshumacija bi mogla biti završena do 18.07.2020. Ubijani su metkom u potiljak, u jamu je bačen eksploziv, a otvor je bio zabetoniran kako ih se ne bi moglo lako pronaći. U otvor jame širine occa 50 cm bačeni su ranjenici, žene, djeca i zarobljeni vojnici. U jami su pronađene štake i druga pomagala koja ukazuje na to da se radilo i o ranjenicima kao žrtvama partizanskog divljaštva! Na lubanjama se vide prostrijelne rupe od metaka, ljudima su pucali u glavu i bacali u jamu, dok su neke bacali i žive. Ne znam uzimaju li se DNA uzorci pobijenih, bilo bi dobro da jesu, jer bi mnogi od nas, poput mene, bili sretni kada bi mogli pronaći posmrtne ostatke svoga djeda.

 • 8
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares

11 razmišljanja na “ZLOČIN BEZ KAZNE U tijeku je ekshumacija na Jazovci 2

 1. Ekshumacija preko 600 hrvatskih žrtava partizanskog terora i komunizma (titoizma) iz Drugog svjetskog rata, 1943. i 1945. godine, iz jame Jazovka kod Sošica na Žumberku u Hrvatskoj, zarobljene u bitci za Krašić 1943. i 1945. u zagrebačkim bolnicama, gdje su ih partizani oteli i odveli pred jamu i zvjerski likvidirali, mnoge lubanje su propucane s vatrenim oružjem iz neposredne blizine. Ekshumaciju je izvelo Ministarstvo hrvatskih branitelja uoči svetog Ilije 2020. godine. Ove žrtve su nevine što dokazuje i povijesna činjenica, da su ih jugokomunisti i vladajuću bivši komunisti u Republici Hrvatskoj skrivali 75 godina od očiju svjetske javnosti. Zlo postoji, i ono je ogoljeno do gole kože, i bilo je utjelovljeno u pripadnicima partizanskog komunističkog pokreta pod vodstvom sovjetskog doušnika tzv. Tita, koji nisu bili nikakvi oslobodioci i pravednici nego ratni zločinci, krivci, i nepravednici u službi zla.

  Među ubijenima i ekshumiranim hrvatskim žrtvama je i moj rođak, tatin stric, ustaški dočasnik Vinko Jurišić (22. god.) iz Bugojna na Vrbasu, kojeg su partizani kao ratnog ranjenika odveli iz Vinogradske bolnice u Zagrebu nakon završetka rata 8. svibnja 1945. i likvidirali ga iznad jame u koju su ga bacili.

  Pokoj vječni ovim žrtvama daruj im Gospodine, i svjetlost vječna neka svijetli nad njima, a njihovim nepokajanim ubojicama sudi prema zaslugama. Amen!

  Goran Jurišić, 18. VII 2020.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *