Željko Sačić: Sječanje na našu ratnopobjedničku povijest

DRUŠTVENE TEME

Heroji nasi..hrabri nasi hrvatski ratni velikani..htvatski ratnici..ratno vojni pobjednici..Čestitam vam veličanstvenu ratnu vojnu pobjedu u VRA “Medacki đep”…Nažalost , u miru nam abolirani četnici u tzv.našoj vlasti , pod ruku sa našim kolaboracionistima , otimaju ratna sječanja, slavu i ratne pobjede…za Pupovca smo i dalje samo “ustaske snage” ..NDH..kao i za njegova istomišljenika ( komandanta) iz tadasnje vojske sao krajine, koji nas je tako nazvao u svoj zapovijedi za napad..isti dan 09.09.1993.g. u 07.00 sati…Bogu hvala..mi.(.za njih ” ustaše”).. taj dan smo ranije ustali..hehe.. ..i krenuli spremni u oslobadanje Hrvatske grude..sat vremena ranije..u 06.00 sati..Ostalo je..naša ratnopobjednicka povijest.

VJEČNA SLAVA I HVALA NAŠOJ POGINULOJ RATNOJ BRAĆI.

Bože..molimo Te. ..Podari im vjecni Mir i spokoj Dušama.

 • 131
 •  
 •  
 •  
  131
  Shares

1 razmišljanje na “Željko Sačić: Sječanje na našu ratnopobjedničku povijest

 1. 09.09.1993 — 09.09.2020
  27 godina od Operacije “Medački džep”.

  Zbog poraza u operaciji Maslenica srpski su pobunjenici tijekom 1993. pojačali topničke udare i diverzantske akcije na ličkom bojištu. Nakon što su u napadu na Velebitu smrtno stradala dva, a ranjena tri policajca, Glavni stožer HV-a, s Jankom Bobetkom na čelu, zapovjedio je izvođenje ranije planirane jednodnevne akcije Džep 93 na području Medačkog džepa, koje obuhvaća mjesta Divoselo, Čitluk i dio Počitelja, te mnoge zaseoke.

  Ujutro, 9. rujna 1993., nakon topničke pripreme i proboja oklopništvom, pripadnici 9. gardijske brigade, specijalnih postrojba MUP-a i lokalnih domobranskih postrojba na svim smjerovima udara iznenadili su i nadvladali protivnika.
  Napredovanje u dubinu neprijateljskog područja bilo je munjevito, ali je do kraja dana zaustavljeno jer je cilj bio postignut. U borbama je poginulo 6, a ranjena su 53 pripadnika hrvatskih snaga, dok je suprotna strana brojila 52 poginula vojnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *