Vidimo se u koloni sjećanja na Vukovar

DRUŠTVENE TEME

Damir Plavšić

Dragi suborci i prijatelji iz Hrvatske i svijeta, radostan sam što ćemo zajedno ove godine hodati u koloni sjećanja i odati počast Hrabrim ljudima koji su 1991 godine uz Božju pomoć učinili čudo i slomili kralježnicu neprijateljskim snagama koje nakon Vukovara više nisu imale snage da nastave svoj krvavi pir u drugim dijelovima Hrvatske.

Ne zaboravite da je Vukovar na početku rata branilo 1803 Hrabra Hrvatska Branitelja a napadala nas je neprijateljska sila koja je brojala na početku 40.000 a na kraju oko 80.000 vojnika sa svom borbenom tehnikom i naoružanjem, zrakoplovima, brodovima, tenkovima… Na Vukovar i širu okolicu svaki dan je u prosjeku padalo 5.000 granata ali uz sve to smo uspjeli zadržavati grad Vukovar punih 88 dana.
Heroji Vukovara uništili su više tenkova nego što je uništeno tijekom cijelog Domovinskog rata.

Nakon pada grada uslijedile su masovne egzekucije a najveća je bila u Veleprometu gdje procjenjujemo da je ubijeno oko 700 Branitelja, ranjenika i civila. Još uvijek tražimo posmrtne ostatke oko 300 ubijenih.

Mi smo Katolici i vjernici, mi smo HRVATI i upravo zbog toga 18. studenoga budimo Dostojanstveni i Ponosni, budimo Zajedno kao što smo to bili kada smo Zajedno stvarali Slobodnu i Neovisnu Hrvatsku. Veselim se susretu sa svima vama dragi prijatelji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.