Vežite se, polijećemo

DRUŠTVENE TEME

Nino Raspudić

VEŽITE SE, POLIJEĆEMO!

Danas će se, s početkom u 10 sati, održati konstituirajuća sjednica desetog saziva Sabora.

Kakav god da je bio u zadnjih nekoliko saziva, valja uvijek imati na umu da je Sabor najvažnija hrvatska politička institucija zahvaljujući kojoj smo zadržavali kontinuitet državnosti.

Prisjetiti se što je Sabor bio, i zamisliti što može biti u nekoj zdravijoj demokratskoj budućnosti.

Oligarhija ga svodi na teatar, puki politički izlog, jer se odluke ionako donose negdje drugdje, mediji mu ruše mu dignitet.

Razlog više da mu ga pokušamo vratiti, da se ponašamo kao da će uvijek prevagnuti snaga argumenata, a ne cinični pragmatizam većine, koliko god to nekome zvučalo naivno.

Nakon prisege, sve do raspuštanja Sabora sam zastupnik, idealno svih građana, a napose onih koji su mi dali povjerenje da ih predstavljam.

Prvo što ću napraviti nakon ljeta je ponovo obići teren, Drugu izbornu jedinicu iz koje sam izabran.

Otići među svoje u Dubravu, Sesvete, Zelinu, Koprivnicu, Bjelovar, Križevce, Daruvar, Dugo Selo, Đurđevac i druga mjesta u kojima sam dobio glasove i ona u kojima nisam.

Saslušati ljude, detektirati probleme, otvoriti i druge komunikacijske kanale preko kojih me mogu dobiti, kako bih bio njihov autentičan glas u Saboru.

Trebat će, sada kad su izbori gotovi, staviti u zagradu i vlastiti ego, biti zastupnik, ne više svoga „lika i djela“ već primarno ljudi koji su me izabrali, i vrijednosti i politika zbog kojih su mi dali povjerenje.

Hvala još jednom svima koji su mi na bilo koji način pomogli da „osvojim“ ovaj mandat, ali i onima koji će mi tijekom njega pomagati da služim onome što sam osvojio.

Bit će zanimljivo. Hrvatska se budi!
🇭🇷🔔✌

  • 10
  •  
  •  
  •  
    10
    Shares

2 razmišljanja na “Vežite se, polijećemo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *