Umjesto priprema za Sinjsku alku i Veliku Gospu, Sinj se priprema za korona virus

DRUŠTVENE TEME

PRIPREME U SINJU NE ZA ALKU I GOSPU VEĆ ZA COVID 19 U PUNOM SU TIJEKU !

Kako znamo svi smo pozvani da ne dolazimo u Knin na proslavu Oluje čak je zato i naša vojska korištena u videu!
Isti dan gledam Dnevnik gdje je došlo milijun Rusa u Sankt Peterburg bez maska na proslavu njihove vojne pobjede a tamo je deset puta gora situacija od naše u Hrvatskoj !
Zašto je to u nas drugačije, pa to i mala djeca već znaju !
I evo ga vraćamo se na Sinj, za Alku će biti dostupno svega 1500 ulaznica od 6000 i sve će biti kontrolirano podijeljene neće biti slučajnog iskakanja sve mora biti pod kontrolom.
Svi znamo da za Alku posjeta gostiju nije ni blizu kao za Veliku Gospu i zbog toga je Sinj obilježen kao moguće žarište Covida te se već odavno radi da ga se na vrijeme ugasi! Doktori stručnjaci već sugeriraju da se procesija i veliko okupljanje na misama zabrani a da se zbog te odluke ne napada Vlada to odrađiva umjesto njih sinjski gvardijan i župnik uvjeravajući puk da odustane od procesije i da ih što manje dođe na mise a manjak lemuzina i nenaplačenih misa će im valjda pokriti Vlada kako su vjerojatno dogovorili.
I evo ga zadnjih dana Covid 19 se naglo pojačava u Sinju i Cetinskom kraju strašenje su krenula pogotovo za eventualnu pobunu sinjskih ugostitelja i svih onih OPG a kojima je Alka i pogotovo Velika Gospa jedina prava zarada da opstanu! .
Da povučem crtu uglavnom ako dođe do veće zabrane navedenih manifestacija grad Sinj i njegove građane čekaju na jesen teški dani sa velikom mogućom socijalnom bombom!
Inače pričam sa ovim našim momcima koji su se vratili iz Irske, Švedske, Njemačke, Austrije..na godišnji odmor oni govore da je zabranjeno tamo kod njih uopće pričati o Koroni, drže se samo distance, masku stave samo u zatvorenom prostoru a sve ostalo je normalno kao da ničeg nema.
A kod nas po cijele dane tiskovine i u medijima samo priča o covidu i naravno turisti onda bježe ili ne dolaze u Hrvatsku jer sve to i oni prate !
Nadam se da građani Sinja gore navedeni ipak neće doživjeti materijalnu štetu da će se naći najbolje rješenje da se izbjegne socijalna bomba na jesen u našem gradu!

Mario Arbanas

  • 60
  •  
  •  
  •  
    60
    Shares

2 razmišljanja na “Umjesto priprema za Sinjsku alku i Veliku Gospu, Sinj se priprema za korona virus

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *