Ukinut jedini antikorupcijski zakon jednoglasno donesem u hrvatskom saboru

DRUŠTVENE TEME

Odlukom ustavnog suda ukinut je jedini antikorupcijski zakon donesem u hrvatskom saboru jednoglasnom odlukom. Što ova odluka u kojoj su jandroković i Plenković prevarili oštećenike nelegalnih rba zadruga znači za oštečenike. Velikoj borbi protiv korupcije Hrvatske vlade, pridružio se i Ustavni sud ukidajući jedini zakon koji se izglasao u hrvatskom saboru jednoglasno.

Zakon donesem sa 134 glasa za i bez ijednog sabrskog zastupnika protiv prvo je osporila sutkinja sa Raba Mirela Rodin. Ta sutkinja je nedvojbeno u trenutku slanja prethodnog pitanja na europski sud bila u sukobu interesa jer kuća u kojoj živi je pod hipotekom tih istih RBA zadruga.

Ovakva odluka se mogla očekivati jer je Vlada svoje mišljenje o tom zakonu donela na zatvorenom djelu sjednice. U Hrvatskoj jedino što cvate su pljačka i otimačina.

Korupcija koja seže od najviših vrhova vlasti vidljiva je svakim danom sve više.

Što sad to za sve vas žrtve RBA znaci?

Ukinut zakon o ništetnosti ugovora o kreditu

Ustavni sud u utorak je pokrenuo postupak i ukinuo Zakon o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjima sklopljenih u Republici Hrvatskoj s neovlaštenom vjerovnikom.
Tu je odluku Ustavni sud donio polazeći od stajališta iz presude Suda Europske unije kojom je taj sud utvrdio da je osporeni zakon protivan Ugovoru o funkcioniranju Europske unije.
“Stoga je Ustavni sud utvrdio da osporeni zakon nije u suglasnosti s člankom 141.c Ustava, kao i da ne ispunjava zahtjeve vladavine prava zajamčene člankom 3. Ustava”, priopćio je sud.
Za odluku glasovalo je devet sudaca, četiri su bila protiv, a dva suca najavila su izdvojena mišljenja.

  • 272
  •  
  •  
  •  
    272
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *