U trajni spomen svim hrvatskim i drugim žrtvama ubijenim u Hudoj jami ali i kao uspomena svim žrtvama Križnog puta

DRUŠTVENE TEME

Roman Leljak

Dragi prijatelji,
Ne tako davno, 2016. godine na neki način sam prvi donio vijest o strahotama Hude jame koje su mi ostavile trajni ožiljak u srcu kao i mnoga pitanja za koje nisam imao odgovora.
Iskreno, moja velika želja je da ove godine započnem raditi na novom igranom filmu »Huda Jama«. Posjedujem veliki broj novih podataka i pojedinosti tog strašnog zločina koje se mogu prikazati jedino u igranim scenama. U međuvremenu sam došao do novih dokumenata iz Beograda i njemačkih arhiva koje dokazuju i potvrđuju zločin nad Hrvatima neviđenih razmjera. Do sada nismo imali prilike, a ni mogućnosti producirati filmove takove tematike, te posebno igranog filma o masovnim likvidacijama koje su počinjene u svibnju i lipnju 1945. godine.
Nadam se, da će mi mnogi Hrvati pomoći sakupiti potrebna financijska sredstva za igrani film »Huda jama«. Također, želio bih da film bude preveden na više stranih jezika kako bi se istina mogla razumijeti u cijelom svijetu. U filmsku ekipu želio bih uključiti i strane filmske djelatnike.
Ovaj film mora biti u trajni spomen svim hrvatskim i drugim žrtvama ubijenim u Hudoj jami ali i kao uspomena svim žrtvama križnog puta Hrvata iz 1945. godine.
Hvala svima,
Roman Leljak
Društvo Huda Jama, Privredna banka Zagreb, HR4623400091170014856
SWIFT , Code IBAN PBZGHR2X

  • 270
  •  
  •  
  •  
    270
    Shares

5 razmišljanja na “U trajni spomen svim hrvatskim i drugim žrtvama ubijenim u Hudoj jami ali i kao uspomena svim žrtvama Križnog puta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *