U Hrvatskoj je siguran samo pad BDP-a

DRUŠTVENE TEME

Vesna Vučemilović

U HRVATSKOJ JE SIGURAN SAMO PAD BDP-a

Pad BDP-a od 15,1% u drugom kvartalu je novi rekord Plenkovićeve Vlade. Potvrđuje tvrdnje ekonomista o neadekvatnim i suviše rigoroznim mjerama tijekom upravljanja koronakrizom.
Domovinski pokret je od samog početka upozoravao da Stožer mora biti sastavljen od stručnog tima u kojem nisu isključivo epidemiolozi i još ga nije kasno proširiti sa stručnjacima kompetentnima na polju gospodarstva i ostalih relevantnih područja.
Obećanje o sigurnoj Hrvatskoj se istopilo odmah nakon izbora. Vlada je potrošila 21 milijardu bacajući novac iz helikoptera, a učinak je porazan. Otkazi pljušte na sve strane te je za građane sigurna samo nesigurnost. Svjesni smo kako je ovo globalna kriza, ali zašto Hrvatska opet mora biti neslavni rekorder u upravljanju krizom? Druge članice EU-a poput Poljske će imati daleko niži pad BDP-a. Hrvatska ne provodi strukturne reforme niti će sredstva iz EU utrošiti kako bi ih konačno provela. Iz najavljenog većina sredstava će biti utrošena u javni sektor koji je premrežen koruptivno klijentelističkim aferama kojima svjedočimo svaki dan. Ne čudi što je Hrvatska i dalje po percepciji korupcije prva na listi od svih članica EU. Vlada nema opravdanja za neprovođenje reformi, ali nema ih na vidiku.

  • 165
  •  
  •  
  •  
    165
    Shares

2 razmišljanja na “U Hrvatskoj je siguran samo pad BDP-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *