U dvorani bez hrvatskih obilježja

DRUŠTVENE TEME
Josip Braco Peći se osjeća tužno.

Europsku pučani (EPP) imaju svoj kongres u Zagrebu. Domaćin im je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ). Oh kako to “gordo” zvuči.

Plenković je na “svom terenu” i slavi svoju diplomatsko dodvorničku ulogu svjetskim jebivjetrima poput Angele Merkel, Josepha Daula ili Donalda Tuska. Osmjeh mu je razvučen od uha do uha.

On slavi neke svoje “pobjede”.

Razvalit će ti igrači cijelu Europu, a gdje ne bi malenu Hrvatsku.

Ako već i nisu.

Sve se to događa svega dan-dva nakon dana obilježavanja 28. obljetnice epopeje Vukovara, gdje su ti svi domaćini bili nazočni, no nitko od “velikih” gostiju iz EPP-a, nitko od predstavnika diplomatskog zbora. Sve se to događa u zemlji Hrvatskoj. Na kongresu pučana nije održana niti minuta šutnje za sve one koji položiše život na oltar Domovine. Zadatak “Vukovar” odrađen je za potrebe domaće politike pred potencijalnim glasačima, a “Zagreb” je za potrebe bjelosvjetskih hohštaplera.

A Plenković mrtvo-hladno ovaj kongres i hrvatsko predsjedanje Unijom s početkom sljedeće godine predstavlja kao povijesni iskorak Hrvatske u njezinu pozicioniranju u svijetu, i sebe vidi kao pobjednika.

Kamo to ide Hrvatska naša?

Zašto nitko od europskih pučana nije otišao u Vukovar i poklonio se žrtvi ubijanja jednog cijelog hrvatskog grada od najezde fašističke susjedne Srbije, čija je vodeća politička stranka Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića – pridruženi član EPP-a.

Zar je Vučić toliko moćan da nitko iz EPP-a, da mu se ne bi zamjerio, ne dolazi u Hrvatsku poštujući je kao suverenu državu.

No, od ovoga više boli to što “hrvatskim” domaćinima to niti najmanje ne smeta.

Dokaz je to da su ovu zemlju prodali u bezcijenje za lažni sjaj beogradskog prijestolja.

No, to ne treba čuditi s obzirom na činjenicu da su današnji političari iz redova nekad slavne državotvorne stranke dr. Tuđmana, uglavnom ispali ispod šinjela istih ili veoma sličnih prethodnika kao i sam Vučić. Iz jugokomunističkog legla.

Zbog svojih materijalističkih afiniteta i svoju bi mater prodali u bezcijenje, gdje neće hrvatsku državu…

1 razmišljanje na “U dvorani bez hrvatskih obilježja

  1. Shvatili su Hrvatsku ne kao Domovinu nego kao svoju imovinu. Prodali bi oni i svoju mamu kada je u pitanju osobni interes. Ovi iz EPP-a što su došli hvaliti Plenkovića, činili su to i sa Sanaderom i to na dlaku istim riječima “idete u dobrom smjeru”! Plenković pušta osmjeh broj 5, titraju mu! Quo vadis Croatia?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.