Tuga u Splitu

DRUŠTVENE TEME

Lešinari ostavite ljude na miru !

“Zovem se Anamarija Marasović i sestra sam nažalost preminule maturantice iz Splita. Moji su me odgovarali od javljanja, no jednostavno osjećam potrebu iako je ovo teško razdoblje za nas. Moram čuvati i paziti ono što mi je najsvetije, a to je obitelj.

Prvo radim ovo zbog svoje sekice na koju nikad nisam dala da je diraju, kao ni ona na mene. Pogotovo sad kad se ona ne može sama obraniti. Drugo, zbog svojih roditelja kojima su uz svu bol i tugu vaše lažne tvrdnje još teže pale i slomile ih u potpunosti.

Željela sam reći da moja sestra nije umrla od korone i da prestanete širiti lažne tvrdnje i informacije. Istina je da je bila pozitivna, no umrla je od hipoksije, odnosno njezin mozak predugo je bio bez kisika i nastupila je moždana smrt. Cijelo vrijeme do proglašenja smrti svi smo se nadali čudu i njezinu oporavku jer je bila lavica i veliki borac, no jednostavno je više bila preumorna.

Vjerujemo da je njezin organizam bio premoren od silnih napadaja, neprospavanih noći zbog nedostatka kisika, Ventolina, pumpica i borbe za zrakom. Svi koji su proveli imalo vremena s našom Antonijom znaju kako je puno prije korone ona imala velikih problema s disanjem, kako je imala česte napadaje i kako su svi bili zabrinuti za njezino zdravlje.

Sam Bog zna koliko je doktora i pretraga obišla zbog svog stanja, no nikad nije pronađen uzrok. Uvijek je bila osjetljiva i slabijeg imuniteta i zato smo svi uvijek bili osjetljivi na nju.

Sve je to nije sprječavalo da bude većinu vremena nasmijana, vedra, pozitivna i da uvijek podiže atmosferu. Zbog tog imam potrebu za javljanjem i da vam kažem da niste svjesni koliko ste svojim krivim postupcima povrijedili moju obitelj, osobito roditelje. Svima nam je teško, ali ne mogu zamisliti njihovu bol jer sahranjuju svoje dijete koje je umrlo tako mlado. Nije niti tih velikih 18 napunila.

Zamolila bih vas da uzmete u obzir ovu izuzetno tešku situaciju i ne pogoršavate je, ne samo nama nego bilo kom kome se desi tragedija.”

Pocivala u miru, obitelji i prijateljima iskrena sućut 🙏

 • 134
 •  
 •  
 •  
  134
  Shares

1 razmišljanje na “Tuga u Splitu

 1. Maturantici iz Splita, 17 godina starosti, koja je bolovala od Astme, na nastavi je pozlilo vjerojatno zbog nošenja maske na licu, a preminula je u bolnici nakon pokušaja reanimacije sa službenim uzrokom hipoksija (nedostatak kisika) sa zastojem rada srca i pluća, uz edem na mozgu. Prije daljnjeg, iako je nisam osobno poznavao, izražavam duboku sućut prema njezinoj obitelji.

  Iz pouzdanih izvora se zna da je u bolnicu primljena bez prethodnih simptoma COVIDA-19.

  Novinari glavnih medija jedva su dočekali ovu preranu smrt mlade djevojke da naglase isključivo to da je u sklopu obrade na hitnom traktu utvrđeno da je bila pozitivna i na SARS-CoV-2 virus, a što bi valjda svima trebala biti pouka da se ponašamo još “odgovornije”.

  Gotovo niti jedan od glavnih medija nije spomenuo činjenicu da učenici u srednjoj školi cijeli dan, svaki dan, u zagušljivoj učionici, a vjerovatno i na putu do nje, zbog sulude odluke Stožera Civline zaštite i odluke Ravnatelja tih škola, koju neposredno provode pojedini zadrti profesori u tim školama, slijepo poštuju tu obavezu i svakodnevno i dugotrajno nose maske preko dišnih organa, koje im otežavaju disanje.

  Vjerojatno je sirota djevojka prvo i poštivala pravila stožera koju provode škole, da se ne bi osjećala odbačenom, zbog nametnutog osjećaja odgovornosti i straha od kazne. Vjerojatno ju je poslušno nosila preko nosa i usta, dok nije postalo nepodnošljivo.

  Navodno se djevojka u školi žalila da zbog astme od koje teško boluje ne može kroz masku disati, ali profesori za to nisu pokazivali razumijevanja, pa je nije smijela skidati.

  Zbog nerazumne odluke stožera, ravnatelja i profesora koji se mogu smatrati suučesnicima u ubojstvu ove djevojke, koja je da bi pohađala školu i maturirala, bila prisiljena svakodnevno i cijeli dan tijekom boravka u školi, nositi masku preko usta i nosa, zbog čega joj se vrlo vjerojatno sasvim nepotrebno i daleko prije nego li se trebao ugasio mladi život.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *