Treba li se građane Zagreba pitati i o vlastitom smeću ili samo o ideološkom otpadu

DRUŠTVENE TEME

Marija Selak Raspudić

Treba li se građane Zagreba pitati i o vlastitom smeću ili samo o ideološkom otpadu?

Najava novog modela prikupljanja i odvoza otpada u Zagrebu pokazala je da je Tomislav Tomašević na dobrom putu da nadmaši doista visoke HDZ-ove standarde u obmanjivačkom načinu upravljanja životima građana!

U prvom redu Tomašević to čini izborom tajminga kada izmjene stupaju na snagu. Gle čuda, novi će se model zbrinjavanja otpada početi primjenjivati u srpnju, dakle u trenutku kad većina građana odlazi na godišnji odmor, zbog čega će sigurno ne samo imati manje volje za pritužbe, nego i praktično proizvoditi manje otpada, pa neće biti svjesna koliko ih zapravo košta novi model dok ne dođe jesen, a onda – pojeo vuk magare. Svaka čast na transparentnosti gradonačelniče!

Druga načelna stvar koju je bitno istaknuti je da će većinu građana ovaj model zbrinjavanja otpada koštati više. Da, ne možemo mi tako malo otpada proizvesti koliko nam oni to skupo mogu naplatiti!

.U trenutku sve veće inflacije, kada nas u travnju očekuje radikalno poskupljenje plina, cijene struje i hrane lete u nebo, naš se gradonačelnik sjetio dizati cijene komunalnih usluga. Zagovaram zelene politike, osobno se i znanstveno već godinama bavim njima, no živim hrvatsku realnost u kojoj je opravdano pitanje je li baš sada vrijeme za još jedan udar na džep građana pod izlikom ekologije. Mogu li to oni podnijeti? Svaka čast na socijalnoj osjetljivosti gradonačelniče!

Platforma Možemo pohrlila je građanski preodgajati stanovnike Zagreba. Logično je da oni misle da nam je to potrebno kad su okruženi onima kojima su nepoznate osnove morala i civilizacijskog ponašanja. Tako im propagandu kreira osoba koja smatra da je ubijanje katoličkih svećenika karakteristika „dobrih starih vremena“. A što na to kažu Možemovci? Jesu li se možda pokazali principijelnima i raskinuli suradnju s dotičnim? Naravno da nisu! Oni su tek osudili pojavu, a spasili druga. Zatim su jednom drugom izjavom, onom Sandre Benčić o podržavanju vraćanja Trga maršala Tita, pokazali da im „dobra stara vremena“ nisu tek tviteraška omaška, nego dio sustavne politike koja sve više izlazi na vidjelo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.