Tražimo javno cijepljenje cijele Vlade, njenih ureda i stožera pa ćemo slijediti njihov primjer

DRUŠTVENE TEME

Marin Vlahović

Republika Hrvatska je naručila milijun doza Pfizerovog cjepiva protiv korona virusa. Bilo bi odgovorno i profesionalno kada bi mediji koji euforično izvještavaju o navodnoj 90-postotnoj učinkovitosti cjepiva, građanima prenijeli i najvažnije informacije vezane uz ovu multinacionalnu kompaniju. Na listi Reputacijskog Instituta koji analizira ugled vodećih svjetskih farmaceutskih kompanija, Pfizer se nalazi na zadnjem mjestu. Teško je u jednom statusu, novinskom tekstu, pa i knjizi, sažeti sve afere i skandale ove kompanije i zato ću spomenuti samo neke. Neodobreno istraživanje na djeci u Nigeriji, koja su bolovala od meningitisa, rezultiralo je smrću 11 djece, dok su na desetke ostali doživotni invalidi. Lijek Prempo, koji je bio hormonalna terapija za žene, izazivao je rak dojke. Nakon tužbi, kompanija je isplatila više od milijardu dolara odštete. Hormonalni lijekovi za muškarce, izazvali su srčane i moždane udare, nakon kojih su ponovno slijedile pravomoćne presude protiv Pfizera. Kompanija je morala plaćati kazne i zbog masovnog potplaćivanja liječnika. Ukratko, riječ je o kompaniji koja ima dugu povijest korumpiranja struke, političara, beskrupuloznu želju za profitom, uz namjerno i plansko falsificiranje i prikrivanje svih kontradikcija i opasnosti njihovih proizvoda. Naglašavam kako nisam apriori protiv svakog cijepljenja, ali ovo što planiraju, smatram opasnom ugrozom ljudskog zdravlja i zdravstveno-društvenim eksperimentom kakav se nije dogodio u svjetskoj povijesti i u tome ne želim i neću sudjelovati.

 • 93
 •  
 •  
 •  
  93
  Shares

1 razmišljanje na “Tražimo javno cijepljenje cijele Vlade, njenih ureda i stožera pa ćemo slijediti njihov primjer

 1. HRVATSKA JE POSTALA POKUSNI KUNIĆ ZA 5G MREŽU I ZA CJEPIVA 🤔

  Bill Gates, prosinac 2019.: “Posebno me raduje što bi sljedeća godina mogla značiti za jednu od najboljih kupnji u globalnom zdravstvu cjepiva.”

  Capak: “Od Astra Zenece imamo osigurano 2 milijuna i 700 tisuća doza koje bi trebale doći odmah nakon registracije u Hrvatsku u nekoliko tranši. Budući smo u međuvremenu dobili informaciju da će Pfizer možda prije Astra Zenece registrirati svoje cjepivo koje je drukčijeg tipa, mi smo se pobrinuli da naručimo milijun doza Pfizerovog cjepiva 😂

  Jeste li znali da je viši rukovoditelj farmaceutskog giganta Astra Zenece potvrdio je da se njegova tvrtka ne može suočiti s pravnim postupcima, zbog potencijalnih nuspojava koje bi mogla uzrokovati cjepiva za koronavirus,a koje može biti štetno ili bi ih moglo čak i UBITI. Naime, oni koji pretrpe zdravstvene komplikacije NEĆE imati mogućnost žalbe. Drugim riječima, tvrtka je u POTPUNOSTI zaštićena od tužbi ljudi, koje cijepi i koji dobiju nuspojave, BEZ OBZIRA na to koliko te nuspojave bile teške ili dugotrajne.
  Pravni tim tvrtke zahtijevao je da se klauzule koje govore o ”slobodi od odgovornosti tvrtke” stave u ugovore, koje je ta tvrtka potpisala sa zemljama kojima je tvrtka obavezna isporučiti cjepivo za Covid-19. Izgleda da je većina država PRISTALA na ovakav zahtjev jer im je prihvatljivo da takav rizik preuzmu na svoja ramena. Dapače, kažu da je to u “njihovom NACIONALNOM INTERESU”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *