Tko to živi u glavnom gradu Hrvatske

DRUŠTVENE TEME

TOMAŠEVIĆ JE KRIVNJU ZA UKLANJANJE MURALA BBB-a POKUŠAO SVALITI NA HEP, ALI BUJICA IMA DOKUMENT KOJI DOKAZUJE DA JE LAGAO: Nalog je izdao komunalni redar iz Gradskog ured za prostorno uređenje, na zahtijev predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislava Vukoje iz platforme Možemo!

Tomislav Tomašević i drugovi iz Možemo danas su tijekom zasjedanja Gradske skupštine Grada Zagreba krivnju za uklanjanje murala BBB-a u Novom Zagrebu, pokušali svaliti na HEP. Dio oporbe, uključujući i Most, nasjeo je na tu priču, međutim, Bujica ima ekskluzivne dokumente i e-mail korespodenciju koja dokazuje posve suprotno!

Komunalna redarka Tatjana Banek iz nadležnog gradskog ureda, potpisala je nalog za uklanjanje murala još 09. listopada ove godine. HEP-u su naložili da u roku od 10 dana po primitku naloga, sa svoje trafostanice, žurno ukloni “mural neprimjerenog sadržaja”…

Mural BBB-a je komunalnom redarstvu kao “neprimjeren” prijavio predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislav Vukoja, izabran s liste Tomaševićeve ekstremno lijeve platforme Možemo! Bujica posjeduje e-mail korespodenciju koja to i dokazuje.

U Novom Zagrebu upravo je u tijeku obnova murala, a na mjestu događaja okupilo se više stotina građana, među kojima dominiraju pripadnici BBB-a i hrvatski branitelji.

PHOTO: Preslik dokumenta nadležnog gradskog ureda s potpisom komunalnog redara, iz kojeg se jasno vidi da je Tomaševićeva vlast naložila uklanjanje murala BBB-a…

 • 30
 •  
 •  
 •  
  30
  Shares

3 razmišljanja na “Tko to živi u glavnom gradu Hrvatske

 1. Moralna inspekcija iz Možemo ocjenjuje “problematične” i “neproblematične” murale po Zagrebu

  Predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb Zapad iz Možemo (Tomislav Vukoja) zatražio je od Gradonačelnika iz Možemo (Tomaševića) da se pobriše “problematičan” mural BBB-a. Onda je Možemo iz Grada požurio udovoljiti Možemo iz Gradske četvrti, pa su zatražili suglasnost HEP-a da se mural koji prikazuje Vukovar, Majku Hrvatsku… pobriše, pa je onda gradski Možemo poslao komunalce da prefarbaju mural.

  Onda je Tomaševićeva desna ruka, dogradonačelnik Korlaet svog kolegu iz Možemo (Vukoju) prozvao “građanima koji su tražili micanje murala”, a za brisanje je optužio HEP… Ovo podsjeća na doigravanje glavnog urednika portala H-alter iz Možemo s gradonačelnikom iz Možemo pa onda smjenu upravnog odbora Poliklinike za djecu, jer su tražili da se zabrani H-alteru pisanje laži o Poliklinici. Čiji je vlasnik Grad. Koji ih je zato što su dobro štitili gradsku instituciju onda – smijenio.

  Da sumiramo:
  1. izgleda da Možemo lažu kad zinu.
  2. izgleda da nemaju nikakvo poštovanje prema žrtvi Vukovara: uoči obilježavanja 30.-te godišnjice okupacije Vukovara i pokolja koji je uslijedio nakon nje – oni brišu prekrasan mural BBB-a koji kaže da narod nikad zaboravit neće Vukovar.
  3. izgleda da nemaju pametnijeg posla od bavljenja muralima…
  Možemo od Mjesne zajednice do Tomaševića i Korlaeta – bave se brisanjem murala… Moralna inspekcija iz Možemo sada će određivati “problematične” i “neproblematične” murale po gradu, I zato neće imati vremena za druge poslove poput prijava za natječaje EU-a za obnovu škola, obnovnom nakon potresa, otpadom, korupcijom ljudi koje imenuju na vodeće pozicije i svim onim bla,bla, bla od prije izbora…
  Željka Markić

 2. Skidati murale u spomen na Vukovar, uoči 30. godišnjice pada, i to u zagrebačkom Laništu gdje je puno branitelja, pa i onih s vukovarskog ratišta, to moraš biti posebna vrsta totalno birokratiziranog i nehumanog uma, da ne budem brutalniji…😡
  Tomislav Španja

 3. Što se to dogodi čovjeku da mu se tako naglo promjene prioriteti?

  Predsjednik vijeća gradske četvrti Novi Zagreb – zapad zaboravio je i vrtiće, i škole, autobusne stanice, parkove, nadstrešnice…jer što je sve to u usporedbi sa jednim muralom čijim je micanjem, po njegovim kriterijima, naglo porasla kvaliteta života na Laništu.

  Nema se vremena za obnovu grada, love za popravak oronulih škola, pa čak ni za platiti režije, al za ovo nađete i vremena i love i volje? Za uništavanje tuđeg rada, pljuvanje na tuđu krv, diranje u svetinje?

  Sory, ali no pasaran!

  #kajsilud?
  Barbara Knežević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *