Tko novac nije sakrio magarac je bio

DRUŠTVENE TEME

Željan Jurlin

Državno odvjetništvo jučer je izvijestilo da će, nakon očitovanja zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika, donijeti odluku o tužiteljici Mireli Alerić Puklin, čiji je suprug za bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića sakrio “prljavi” novac.

Sjeća li se netko svojedobnog izvješća SOA-e, koje korumpirano pravosuđe navodi kao sigurnosnu prijetnju Hrvatskoj, dok je tadašnji ministar MUP-a izjavio kako je “OVAKAV SASTAV USTAVNOG SUDA PRIJETNJA NACIONALNOJ SIGURNOSTI”. Na što je reagirao MOST-ov ministar pravosuđa A. Šprlje izjavivši tada da spominjanje tih 20tak sudaca u SOA-inom izvješću pokazuje SAMO to da nije korumpirano pravosuđe u cjelini 🤣 Dapače, isti reče i to kako se njihova imena ne smiju ni javno obznaniti, jer bi takvo što narušilo ustrojeni pravni sustav koji zastupa vitalne nacionalne interese.💩💩💩
Đuro kesa pak, kao šef Vrhovnog suda RH, danas se čak i ljuti što hrvatska javnost MISLI da nam je pravosuđe korumpirano. Pitanje kako bi on uopće došao na čelo Vrhovnog suda da nije i sam korumpiran jer za njim se naime vuku brojni repovi, još od pravno dvojbenih intervencija u svojstvu predsjednika Općinskog suda u Zagrebu, vezano za zemljišno-knjižne predmete pa do recimo “poslovnih” odnosa s Agrokorom odnosno 500,000 kuna dobivenih za parcelu vrijednu 11,500 kuna od Todorića.
A tu je i sadašnja šefica DORH-a Zlata Hrvoj Šipek, koja je bila zamjenica glavnog državnog pravobranitelja i jednog mega kriminalca Petra Šale, a na poziciji njegove zamjenice ostala je sve do 2001.g. Dakle, u vremenu najgoreg kriminala u DORH-u.

  • 188
  •  
  •  
  •  
    188
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *