Tko je počinio ratni zločin ubojstva djeteta

DRUŠTVENE TEME

Nikola Kajkić

Tko je počinio ratni zloćin okrutnog ubojstva Djeteta Martine Štefančić (4) i bake Bernardice?

Dana 20/21. Siječanj 1992 godine.
U vremenu između 01-03.00 sati, PRIPADNICI INTERVENTNOG VODA, TO BOROVO SELO, (kojima je komandovao izvjesni Radenko Alavanja), zloćinaćka ekipa i monstrumi su sa osobnim automobilomk renault 4, u kojem se prevozilo pet osoba, dovezlo se do kuće obitelji Štefančić u Borovo selu, (vozilo je bilo vlasnistvo Bogdana Maksimovića), te su krvnički u obiteljskoj kući obitelji Štefančić sa više prostrijelnih metaka iz automatske puške prostrijelili malu Martinu, baku Bernardicu i njezinog sina…. Zašto? Samo zato što su bili Hrvati.. da, samo zato???

U počinjenju ovog okrutnog, podmuklog i svirepog ubojstva Martine Štefančić, bake Bernardice, i teškom ranjavanju njezinog sina, malo se toga u Hrvatskoj javnosti zna, zašto?

Zato što do danas nije otvorena istraga niti su krivci poznati odnosno samim time kada nema istrage naravno da je teško ili nemoguće pronaći i počinitelje, stoga sam na zamolbu obitelji Štefančić dao si za obvezu, provjerio i doznao ubojice (buduci sam suspendiran ne smijem istraživati, već u interesu istine i kako bi obitelj donekle imala mir i sokoj, saznao sam za njih istinu)……

Stoga zbog istine, zbog male Martine pisemo imena ubojica i zlotvora, a oni su:

  1. VESELKO MAKSIMOVIĆ, zvani Veso palestinac, iz Borova Sela,
  2. MLADEN MAKSIMOVIĆ, zvani Mađar, iz Borova sela, živi u Njemačkoj pod novim identitetom Maki Ilić, sada s mjestom prebilaišta u Bosni i Hercegovini, Republika srpska, i sa državljanstvom BiH),
  3. RADOVAN LUKIĆ, iz Borova sela, trenutno živi na relaciji Hrvatska-Srbija,
  4. DRAGAN SAVIĆ, iz Borova sela, trenutno živi na relaciji Hrvatska-Srbija,
  5. osoba pod nadimkom BOSANAC, iz Borova sela,

Unatoč činjenici što je tzv SAO Milicija obavila očevid, i s obzirom da je ova navedena zločinačka ekipa od obitelji Štefančić nakon što su ih ubili otuđila i vw golf 1, crvene boje, kojeg su nakon ovog zloćina vozali po Borovo selu, i svi su u Borovo selu znali kao i sto danas znaju tko je ovaj zloćin počinio, ali nitko ih nikada nje prokazao a niti su ih nase institucije procesuirale, ….ZAŠTO???

Dva dana nakon teškog ubojstva, (23.1.1992), komadant TO Radenko Alavanja je naredio civilnoj zaštiti da baku Bernardicu i malu Martinu sahrane na mjesnom pravoslavnom groblju, odnijeli su ih u šatorskom krilu, te ih zakopali na mjesnom groblju na dubini od 70-80 cm, zakopali su ih bez katoličkog obreda, bez stavljanja u sanduk, već onako u šatorskom krilu bez dostojanstva i bez imalo milosti i ljudskog osjecaja, sto pokazuje da su svi oni banditi, i zlotvori….

Zakopavanje su izvrsili:

-Vlado, nadimak Vlado srbin,
-Vojo Nikolić,
-Vojo Lazarević ) kasnije pokazao gdje su ih i na koje mjestu na mjesnom groblju zakopali),

Istina nije voda duboka, kad želiš saznati istinu, ali za saznati istinu moraš imati ….

Neka im je vječna slava i hvala, nadam se da će sada kad se znaju njihovi krvnici, obitelj pronaći svoj mir!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.