Svi smo isti pred zakonom (možete si misliti)

DRUŠTVENE TEME

Marko Sladoljev

Mladi su napravili nered ispred HNK, tučnjava, uriniranje po javnoj površini, smeće! Neću moralizirati ali ću ukazati na jednu nepravdu! Da je to napravljeno ispred stadiona kazne bi bile rigorozne, jer zakon drugačije tretira navijače od drugih građana! Za ova djela zakonodavac je predvidio visoke novčane i zatvorske kazne ali isključivo ako ste navijač! Zamislite sad da Vlada donese “zakon o okupljanju mladih ispred kulturnih ustanova”! Takav zakon postoji,a zove se kolokvijalno ” Zakon o navijačima”!

  •  
  •  
  •  
  •  

1 razmišljanje na “Svi smo isti pred zakonom (možete si misliti)

  1. Evo naših vrlih medija koji se čude “ko picek glisti” da je oko HNK sve puno otpadaka. A nitko od zgroženih građana nije u stanju u komentarima povezati par osnovnih stvari: lokali su zatvoreni ili “to go” pa nema konobara koji bi odnosili i sklanjali otpad i papirnate čaše, kao što su prije brinuli o terasama i stolovima. Druga stvar, kanti za otpad je i prije bilo premalo, a sada kada lokali većinom ne rade, sav otpad od pandemijskih novonormalnih “to go” izmišljotina, još ih i više nedostaje jer otpada ima puno više nego prije, opet – jer nema konobara koji bi poslužili goste i odnijeli prazne čaše, salvete, ambalažu itd. sa stolova kojih nema.
    Ne znam tko je luđi – mediji i stožeraška vlada sa svojim psihopatskim mjerama ili ljudi koji ne kuže otkud ova količina otpada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *