Sukob Bulja i Reinera u Saboru: ‘Gospodine potpredsjedniče, viteže jeruzalemskog groba, puna mi je kapa vaših upadica, istanbulski viteže’

DRUŠTVENE TEME

hdz -ov vitez teško podnosi borbu Mire Bulja za pravedniju Hrvatsku.

Nemojmo sada krenuti sa povredama poslovnika jer ću svima oduzimati riječ. Svi već imate opomenu, ne ostaje mi se do 1 ili 2 u noći. To je onaj isti vitez koji na skijanje ide pod službenim rotirkama. Dat ću vam stanku od sat vremena. Stvarno mi ide na živce kad svjesno zlorabite poslovnik. Kolega Bulj nemojte se derati s mjesta, dajte se konačno upristojite’.

Miro Bulj je svakodnevno izvrgnut izrugivanju i omalovažavanju. Dobro on to podnosi.

Potom je htio govoriti i Miro Bulj, ali Reiner mu je izrekao kaznu udaljavanja iz sabornice. ‘Dajem vam opomenu s oduzimanjem riječi do kraja rasprave! Izvolite izaći van‘, rekao je Riener na što mu je Bulj replicirao: ‘Gospodine potpredsjedniče Sabora, viteže jeruzalemskog groba, puna mi je kapa vaših upadica, istambulski viteže.’.

Do stanki je došlo i ranije. Tako je nakon jedne kraće, malo iza 22 sata nastavljena rasprava. Uoči svog izlaganja Arsen Bauk je dobacio: ‘Uspjeli ste čak i Grmoju odvratit od rasprave’. Potom je pojasnio zašto je klub SDP-a odlučio podržati interpelaciju.

 Nalazimo se u rijetko kontradiktornoj situaciji, 20 zastupnika Mosta i Domovinskog pokreta je tražilo od Vlade da dostavi neke dokumente. A onda je klub HDZ-a rekao da nećete to dobiti jer ste bahato tražili, onda smo mi podržali njihov zahtjev’.

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *