Što se to ima slaviti u Srbu

DRUŠTVENE TEME

Goran Josip Jurišić

[Eskhumirane hrvatske žrtve iz obitelji Ivezić iz Brotnje kod Boričevca, ubijene (zaklane) od četnika u njihovom ustanku u Srbu, 27. 7. 1941. i bačene u jamu Dabin] Niti 2020. policija (MUP RH) neće zabraniti udruzi partizanskih ratnih veterana i SDSS-u proslavu masovnih ubojstava hrvatskih civila u velikosrpskoj pobuni u Srbu od 17. “jula” 1941. koji Milorad Pupovac reklamira kao partizanski (“antifašistički”) ustanak, iako je to bio četnički ustanak protiv N.D.H. u kojem je sudjelovalo 4.500 četnika, i samo 30 srpskih partizana (komunista). Pa i da su titoisti digli ustanak u Srbu 1941., što se ima proslavljati pokolj nad hrvatskim stanovništvom, je li RH hrvatska država ili srpska ili jugoslavenska država?
Titovi partizani su od ljeta 1941. do zime 1941. postavljali zasjede hrvatskim izbjeglicama pred velikosrpskim terorom provođen pod zaštitom hrvatskog saveznika Kraljevine Italije i njene fašističke okupacijske vojske u Dalmaciji i Liki te južnoj Bosni. HDZ podržava od vremena Ive Sanadera opskurnu i blasfemičnu proslavu obljetnice u Srbu, a HRT tome daje pozitivni publicitet. Pametnom dosta.

 • 262
 •  
 •  
 •  
  262
  Shares

7 razmišljanja na “Što se to ima slaviti u Srbu

 1. Pupovac na proslavi pokolja nad Hrvatima u Srbu: ‘Vrijednosti antifašizma stalno se osporavaju’ (narod.hr)
  Pokolj nad Hrvatima koji su 1941. izvršili Srbi, četnici ali i onih 60 tak partizana Đoke Jovanića, po notornom Pupovcu, su “vrijednosti antifašizma”?!?!?!
  I takvi stavovi su za oryunaša Plenkovića i njegove yugo komunjare iz HDZ-a prihvatljivi, štoviše bit će da su i poželjni jer u protivnom ne bi bili 24 sata u koaliciji s četnicima.
  Nino Mogorović

 2. PLENKOVIĆ I NJEGOVI PONOSNI HDZ-ovci IZOSTALI S PROSLAVE ČETNIČKOGA USTANKA I POKOLJA HRVATA U SRBU!

  Milorad Pupovac i Stjepan Mesić sa šačicom sličnih aveti obilježili su danas u Srbu Dan četničkoga ustanka 27. 7. 1941, dan kada su tamošnji četnici počinili pokolj hrvatskoga pučanstva i u sljedećih par mjeseci počinili genocid nad Hrvatima toga dijela Like i Bosne, od kojega se nikada, ali baš nikada Hrvati nisu oporavili niti do danas vratili na svoju zemlju. Osim što su pobili hodočasnike koji su se vraćali s misnoga slavlja u povodu Sv. Ane u okolici Knina, uz ostale okrutne zločine, svećenika J. Gospodnetića su mučili i na kraju ispekli na ražnju. U obližnjem mjestu sve članove više hrvatskih obitelji Ivezić su ubijali i bacali u jamu, uključujući i djecu, a najstarijeg među njima natjerali da svira gusle dok su oni ubijali, a neke čak i žive bacili u jamu.

  Plenkovićeva Vlada je ovogodišnji vampirski ritual, nezamisliv i za najcrnje distopije, financirala sa 100 tisuća kuna.

  Pa ako ju već financira, onda je bio red da su Plenković i njegovi ponosni HDZ-ovci došli danas u Srb i zajedno s Pupovcem poklonili se ubojicama Hrvata.

  Smrtni neprijatelj hrvatskoga naroda je onaj tko organizira proslavu pokolja Hrvata u Srbu, smrtni neprijatelj hrvatskoga naroda je onaj tko financira ovakav događaj, smrtni neprijatelj hrvatskoga naroda je i onaj tko mišlju, riječju, djelom ili biračkim glasom podupire ovakve strašne orgije.I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *