Što se to dogodilo s ponosnim hrvatskim narodom

DRUŠTVENE TEME

Siniša Novak

OLUJA? Ne, maestral.
Analizirajući sve podatke vezane uz branitelje, državu i narod, dolazi se do pitanja:Što se to u ovih 30 godina dogodilo s hrvatskim narodom i hrvatskom državom? Napose, što se to dogodilo s hrvatskim braniteljima da su se od lavova, da ne kažem tigrova, pretvorili u male miševe?
Odgovor nije tako jednostavan kako se čini na prvi pogled. Bila je to duga i pokazna bitka svih političkih struktura, političke mafije, ostataka mrtvog sistema bivše države protiv najsvjetlijeg trenutka u povijesti hrvatskog naroda, stvaranja samostalne države i protiv najhrabrijeg dijela tog naroda, hrvatskih branitelja. Borba se vodila u rovovima podzemlja duboke države. Najgore je kada je neprijatelj nevidljiv, a naivno mu predaš vlast, jer ga posmatraš kao Hrvata, odgovornog, koji će raditi u korist naroda za kojeg si bio spreman umrijeti. Međutim, predali smo slobodu, narod i državu u ruke neodgovornih ljudi, koji su se pobrinuli da više nikada vlast ne vrate narodu. U početku, borba je bila ravnopravna, jer, narod je imao povjerenja u svoje osloboditelje, kasnije, nakon što su političari preuzeli medije, branitelji su marginalizirani, izbačeni iz institucija, vojske i politike, pogotovo ako su imali drugačije stavove i razmišljanja. Generali su kupljeni, ekonomski ili položajem, a vojska bez generala i nije prava vojska. Sva hrvatska dobra su prisvojili, kao da im je to očevina i nema niti jednog političara koji se nije okoristio svojim položajem. Komunistička partija i dalje je na vlasti, njezino lijevo i desno krilo uz svesrdnu pomoć satelita desnice ili ljevice, posve je svejedno, jer ne postoji lijeva ili desna politika, politika je ista, sve su ostalo nijanse.
Najnovije skretanje u lijevo, čak ekstremno lijevo, samo dokazuje ovu moju tezu. Problem nastaje u trenutku, a on je upravo sada, kada se stavovi ovih rigidnih krugova više i ne skrivaju. Postaju sastavni dio dnevne politike, jer je narod ekonomski dotučen, razjedinjen i ponaša se kao amorfna masa.

  • 78
  •  
  •  
  •  
    78
    Shares

1 razmišljanje na “Što se to dogodilo s ponosnim hrvatskim narodom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *