Što nas Hrvate i našu državu uskoro očekuje kada po ne znam koji put krenemo kao guske u maglu

DRUŠTVENE TEME

Ivica Uršić

“Na svojem blogu „Il Straniero“ Antonio Socci ukazujući na tragičnu situaciju Talijanskog naroda i njegove države Italije, a sve u svezi gubitka suvereniteta i potčinjenosti Italije EU, odnosno „Velikoj Njemačkoj“ („Grande Germania“), između ostalog kaže:

„Očito, odlučujući gubitak suvereniteta bio je prije svega kada smo odustali od naše monete, to je pogreška koju skupo plaćamo.

Ipak, bili smo upozoreni od strane dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju, kao što je Paul Krugman, koji je 1999. godine za New York Times napisao: „Usvajanjem Eura, Italija se je svela na status nacije Trećeg svijeta koja mora posuđivati stranu valutu sa svim štetnim posljedicama koje to posuđivanje podrazumijeva.”

Ovo je pravo pitanje: mi više nismo suverena i neovisna država, mi nemamo više svoju valutu i nametnute su nam politike i norme koje su u nacionalnom interesu drugih, a ne nas.

Sveli su nas na lažnu državu. Na koloniju.

Politička klasa koja nas je dovela do ove točke, a koja sada zvižduće praveći se da još uvijek postoji suverena i samostalna talijanska država, mora postati svjesna poražavajućih svih rezultata ovih godina.

Ako izbori ne riješe ovaj problem biti će to samo još jedan način da se izvrgne ruglu jedan narod koji je osiromašen, izvaran, izdan i razvlašten čak i od vlastitog suvereniteta.”

• Evo što nas Hrvate i našu državu uskoro očekuje kada po ne znam koji put krenemo kao guske u maglu…”

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *