Što je Trump sve postigao da ga žele maknuti pod svaku cijenu ?!

DRUŠTVENE TEME

Što je Trump sve postigao da ga žele maknuti pod svaku cijenu ?!

* Trump je nedavno potpisao 3 zakona u korist domorodaca. Jedan dodjeljuje naknadu plemenu Spokane za gubitak njihovih zemalja sredinom 1900-ih, jedan financira programe maternjeg jezika, a treći dodjeljuje savezno priznanje plemenu Little Shell od Indijanaca Chippewa u Montani.
* Trump je dovršio stvaranje svemirskih snaga kao naše 6. vojne grane.
* Trump je potpisao zakon kojim će okrutnost prema životinjama biti počinjena saveznim krivičnim djelom, tako da se zlostavljači životinja suočavaju s težim posljedicama.
* Nasilni zločin pada svake godine dok je bio na vlasti nakon što je porastao dvije godine prije nego što je izabran.
* Trump je potpisao prijedlog zakona kojim su CBD i Hemp legalni.
* Trumpova EPA dala je 100 milijuna dolara za rješavanje problema s vodenom infrastrukturom u Flintu u Michiganu.
* Pod Trumpovim vodstvom, SAD je 2018. nadmašio Rusiju i Saudijsku Arabiju kako bi postao najveći svjetski proizvođač sirove nafte.
* Trump je potpisao zakon kojim se završavaju naloge za farmaceute koji su ih spriječili da dijele informacije o uštedi novca.
* Trump je potpisao “Dopusti državama i žrtvama da se bore protiv mrežnog trgovanja seksualnim odnosima” (FOSTA), koji uključuje “Zaustavi omogućavanje trgovine ljudima o seksu” (SESTA), koji i policijskim službama i žrtvama daju nove alate za borbu protiv trgovine ženama.
* Trump je potpisao nacrt zakona kojim se od aerodroma trebaju osigurati prostori za dojilje mame.
* 25% najniže plaćenih Amerikanaca uživalo je 4,5% povećanje prihoda u studenom 2019., što nadmašuje zaradu od 2,9% za najplaćenije radnike u zemlji.
* Radnici s niskim platama imaju koristi od viših minimalnih plaća i od korporacija koje povećavaju ulaznicu za ulaz.
* Trump je potpisao najveći zakon o zaštiti i očuvanju divljine u desetljeću i odredio 375.000 hektara kao zaštićeno zemljište.
* Trump je potpisao Zakon Save our Seas kojim se godišnje financira 10 milijuna dolara za čišćenje tona plastike i smeća.
* Ove je godine potpisao nacrt zakona kojim se omogućuje uvoz lijekova iz Kanade kako bi cijene lijekova bile niže.
* Trump je ove godine potpisao izvršnu naredbu kojom se prisiljava sve pružatelje zdravstvenih usluga da otkriju troškove svojih usluga kako bi Amerikanci mogli usporediti trgovinu i znati koliko manje pružatelja usluga naplaćuje osiguravajuće kuće.
* Prilikom potpisivanja tog zakona rekao je da nijedan Amerikanac ne smije zaslijepiti račune za medicinske usluge na koje nikada nisu pristali unaprijed.
* Bolnice će sada morati objaviti svoje standardne troškove za usluge, koje uključuju sniženu cijenu koju je bolnica spremna prihvatiti.
* U osam godina prije inauguracije predsjednika Trumpa, cijene lijekova na recept povećavale su se u prosjeku 3,6% godišnje. Prema Trumpu, cijene lijekova zabilježile su pad iz godine u godinu u devet od posljednjih deset mjeseci, s padom od 1,1% u odnosu na posljednji mjesec.
* Stvorio je liniju VA u Bijeloj kući kako bi pomogao veteranima i uglavnom je opskrbio s veteranima i članovima izravnih članova veterana.
* Zaposlenici VA-a odgovaraju za loše radne rezultate, s tim da je dosad više od 4000 zaposlenika VA-a uklonjeno, demolirano i suspendirano.
* Donijela je izvršnu naredbu kojom se od sekretara za obranu, domovinsku sigurnost i pitanja veterana traži da podnesu zajednički plan kako bi se veteranima omogućio pristup mentalnom zdravlju tijekom prelaska u civilni život.
* Zbog zakona koji je Trump potpisao i zagovarao ga, većinom 2020. većina saveznih zaposlenika vidjet će povećanje plaća u prosjeku za 3,1% – što je najveći porast u više od 10 godina.
* Trump je potpisao zakon do 12 tjedana plaćenog roditeljskog dopusta za milione saveznih radnika.
* Trumpova administracija osigurat će lijekove za suzbijanje HIV-a besplatno za 200.000 neosiguranih pacijenata godišnje tijekom 11 godina.
* Redovna rekordna prodaja tijekom praznika 2019. godine.
* Trump je potpisao naredbu koja omogućuje malim tvrtkama da se udružuju prilikom kupovine osiguranja kako bi postigli bolju cijenu
* Predsjednik Trump potpisao je Zakon o sprječavanju smrti majki kojim se državama financira izrada pregleda smrtnosti majki kako bi se bolje razumjele majčinske komplikacije i pronašla rješenja i uglavnom se fokusira na smanjenje viših stopa smrtnosti za crne Amerikance.
* Predsjednik Trump je 2018. godine potpisao revolucionarni Zakon o prvom koraku, zakon o kaznenom pravosuđu kojim su donesene reforme koje naš pravosudni sustav čine pravednijim i pomažu bivšim zatvorenicima da se uspješno vrate u društvo.
* Reforme Zakona o prvom koraku bavile su se nejednakostima u određivanju zakona koji su nerazmjerno naštetili crnoamerikancima i reformirali obvezne minimume koji su stvorili nepoštene ishode.
* Zakonom o prvom koraku proširio se diskrecijska pravda u presudi za nenasilne zločine.
* Preko 90% onih koji imaju koristi od retroaktivnog smanjenja kazne u prvom koraku Zakona su crnci.
* Zakon iz prvog koraka omogućava rehabilitacijske programe zatvorenicima, pomažući im da se uspješno vrate u društvo i ne vrate se u kriminal.
* Trump je povećao financiranje za povijesno crne fakultete i sveučilišta (HBCU) za više od 14% .
* Trump je potpisao zakonodavstvo kojim se oprašta dug uragana Katrina koji je prijetio HBCU-ima.
* Prodaja novih kuća za jednu obitelj povećana je za 31,6% u listopadu 2019. u usporedbi s prije samo godinu dana.
* Postavili su HBC-ove prioritete stvaranjem položaja izvršnog direktora Inicijative Bijele kuće na HBCU-ima.
* Trump je na povijesno crnom koledžu dobio nagradu za bipartizansku pravdu za svoja dostignuća u reformi kaznenog pravosuđa.
* Stopa siromaštva pala je na 17-godišnju nisku od 11,8% pod Trumpovom administracijom kao rezultat okruženja bogatog radnih mjesta.
* Stopa siromaštva za Afroamerikance i Hispanjolce dosegla je najnižu razinu otkako su SAD počele prikupljati takve podatke.
* Predsjednik Trump potpisao je nacrt zakona kojim se stvara pet nacionalnih spomenika, proširuje nekoliko nacionalnih parkova, dodaje 1,3 milijuna hektara divljine i trajno ovlašćuje Fond za zaštitu zemljišta i vode.
* Trumpova USDA izdvojila je 124 milijuna dolara za obnovu seoske vodene infrastrukture.
* Povjerenje potrošača i povjerenje malih poduzeća uvijek su visoki.
* Više od 7 milijuna radnih mjesta stvoreno od izbora.
* Sada je zaposleno više Amerikanaca nego ikad ranije u našoj povijesti.
* Više od 400.000 radnih mjesta stvorenih od njegovog izbora.
* Trump je imenovao 5 otvoreno gay ambasadora.
* Trump je naredio Ricu Grenellu, njegovom otvoreno gay veleposlaniku u Njemačkoj, da vodi globalnu inicijativu za dekriminalizaciju homoseksualnosti širom svijeta.
* Kroz Trumpovu inicijativu za koordinaciju borbe protiv trgovine ljudima (ACTeam), savezno tijelo za provođenje zakona više je nego udvostručilo osude trgovaca ljudima i povećalo broj optuženih optuženih za 75% u ACTeam okrugima.
* U 2018. godine Ministarstvo pravosuđa uklonilo je organizaciju koja je na Internetu vodeći izvor reklama u vezi s prostitucijom što je rezultiralo seksualnom trgovinom.
* Trumpov OMB objavio je nove smjernice za borbu protiv trgovine ljudima za vladine službenike javnih nabava radi učinkovitije borbe protiv trgovine ljudima.
* Istraga o domovinskoj sigurnosti Trumpove imigracije i carinske provedbe uhitila je 1.588 kriminalaca povezanih s trgovinom ljudima.
* Trumpov Odjel za zdravstvo i ljudske usluge pružio je sredstva za podršku Nacionalnoj telefonskoj liniji za trgovinu ljudima kako bi se identificirali počinitelji i pružili žrtvama pomoć koja im je potrebna.
* Telefonska linija identificirala je 16.862 potencijalnih slučajeva trgovine ljudima.
* Trumpov DOJ dodijelio je potpore organizacijama koje podržavaju žrtve trgovanja ljudima – posluživši gotovo 9.000 slučajeva od 1. srpnja 2017. do 30. lipnja 2018.
* Odjel za domovinsku sigurnost angažirao je više stručnjaka za pomoć žrtvama, koji pomažu žrtvama da pribave resurse i podršku.
* Predsjednik Trump pozvao je Kongres da usvoji zakonodavstvo o izboru škole kako dijete ne bi bilo zarobljeno u školi koja propada zbog njegovog ili njezinog poštanskog broja .
* Predsjednik je u rujnu 2018. potpisao zakonodavstvo o financiranju kojim se povećalo financiranje izbora za školu za 42 milijuna dolara.
* Smanjenje poreza koje je predsjednik Trump potpisao u zakonu promovira izbor škola dopuštajući obiteljima korištenje 529 planova uštede na fakultetima za osnovno i srednje obrazovanje.
* Pod njegovim vodstvom ISIS je izgubio većinu svog teritorija i većim dijelom je demontiran.
* Ubijen je vođa ISIS-a Abu Bakr Al-Bagdadi.
* Potpisali su prvu autorizaciju Perkins CTE-a od 2006. godine, ovlastivši države više od milijardu dolara za financiranje programa strukovnog i profesionalnog obrazovanja.
* Izvršni nalog proširuje mogućnosti naukovanja za studente i radnike.
* Trump je izdao Izvršno naređenje kojim zabranjuje američkoj vladi diskriminaciju kršćana ili kažnjavanje izraza vjere.
* Potpisao izvršnu naredbu koja omogućuje vladi da oduzme novac od kampusa koje se smatraju antisemitizmom i koji se ne uspijevaju boriti protiv antisemitizma.
* Predsjednik Trump naredio je zaustavljanje američkog poreza na novac koji će ići međunarodnim organizacijama koje financiraju ili obavljaju pobačaje.
* Trump je uveo sankcije socijalistima u Venezueli koji su ubili svoje građane.
* Finaliziran novi trgovinski sporazum s Južnom Korejom.
* Ugovorili s Europskom unijom za povećanje američkog izvoza energije u Europu.
* Povukao je SAD iz posla koji ubija TPP posao.
* Osigurano 250 milijardi dolara u novim trgovinskim i investicijskim ugovorima u Kini i 12 milijardi dolara u Vijetnamu.
* U redu, trebalo bi do 12 milijardi USD pomoći poljoprivrednicima pogođenim nepravednom trgovinskom odmazdom.
* Oslobođeno je više od desetak američkih taoca, uključujući one koji Obama nije mogao biti oslobođen.
* Trump je potpisao Zakon o modernizaciji glazbe, najveću izmjenu zakona o autorskim pravima u desetljećima.
* Trump je osigurao milijarde koje će financirati izgradnju zida na našoj južnoj granici.
* Trumpova administracija promovira zapošljavanje druge šanse kako bi bivšim zatvorenicima omogućila život bez kriminala i pronalazak smislenog zaposlenja.
* Trumpov DOJ i Odbor zatvora pokrenuli su novu “Inicijativu spremnog za rad” kako bi pomogli poslodavcima da se izravno povežu s bivšim zatvorenicima.
* Povijesno smanjenje zakonodavstva predsjednika Trumpa uključivalo je nove poticaje za zonu prilika za promicanje ulaganja u zajednice s niskim dohotkom u cijeloj zemlji.
* 8.764 zajednica u cijeloj zemlji označeno je kao prilike.
* Očekuje se da će zone prilika poticati 100 milijardi USD dugoročnog privatnog kapitala u ekonomski ugroženim zajednicama širom zemlje.
* Trump je uputio ministricu za obrazovanje da okonča Common Core.
* Trump je potpisao fond za naknadu žrtvama 11. septembra.
* Trump je potpisao mjere prevencije programa prevencije samoubojstva veterana.
* Tvrtke su iz inozemstva donijele TRILLION dolara zbog zakona TCJA koji je Trump potpisao.
* Poslovi u proizvodnji rastu po najbržoj stopi u više od 30 godina.
* Berza je dosegla rekordne visine.
* Srednji prihod kućanstva dostigao je najvišu razinu ikad zabilježeno.
* Afroamerička nezaposlenost je u svakom trenutku niska.
* Latinoamerička nezaposlenost je u svakom trenutku niska.
* Azijsko-američka nezaposlenost u svakom je trenutku niska.
* Stopa nezaposlenosti žena najniža je za 65 godina.
* Nezaposlenost mladih na razini je 50 godina.
* Imamo najnižu stopu nezaposlenosti ikad zabilježenu.
* Obećanje američkim radnicima rezultiralo je time da su se poslodavci obvezali obučiti više od 4 milijuna Amerikanaca.
* 95 posto američkih proizvođača optimistično je gledati na budućnost – što je najviše ikada.
* Kao rezultat republičkog računa za porez, mala poduzeća imat će najnižu najvišu graničnu stopu poreza u više od 80 godina.
* Rekordan broj ukinutih propisa koji štete malim poduzećima.
* Potpisana reforma socijalne skrbi kojom se traže radno sposobne odrasle osobe koje nemaju djecu da rade ili traže posao ako su na dobrobiti.
* Pod Trumpom, FDA je odobrila povoljnije generičke lijekove nego ikad prije u povijesti.
* Reformirani program Medicare za zaustavljanje bolnica od prekomjernog preplaćivanja starijih osoba koje uzimaju lijekove – štedi 100 milijuna od $$$ starijih samo ove godine .
* Potpisano zakonodavstvo “Pravi za pokušaj” kojim se omogućava smrtno bolesnim pacijentima da isprobaju eksperimentalno liječenje koje ranije nije bilo dopušteno.
* Osigurano 6 milijardi dolara novog financiranja za borbu protiv epidemije opioida.
* Potpisan VA Choice Act i VA Accountability Act, proširena VA telekomunikacijska usluga, walk-in-klinike i jednodnevna hitna primarna i mentalna zdravstvena zaštita.
* Nedavno je proizvodnja nafte u SAD-u dosegla vrhunac pa smo manje ovisni o nafti s Bliskog Istoka.
* SAD je neto izvoznik prirodnog plina prvi put nakon 1957.
* NATO saveznici povećali su svoje troškove obrane zbog svoje kampanje pritiska.
* Povukao Sjedinjene Države iz Pariškog klimatskog sporazuma o klimi za posao 2017. i iste godine SAD je i dalje predvodio svijet najvećim smanjenjem emisija ugljika.
* Da li se kandidati njegovog sudačkog kruga potvrđuju brže od bilo koje druge nove uprave.
* Da su potvrdili Neil Gorsuch i Brett Kavanaugh iz vrhovnog suda.
* Premjestili američko veleposlanstvo u Izraelu u Jeruzalem.
* Dogovoreno je s novim trgovinskim sporazumom s Meksikom i Kanadom koji će ovdje povećati broj radnih mjesta i ući $$$.
* Postigao prijelomni ugovor s E.U. povećati američki izvoz.
* Nametnute carine Kini kao odgovor na prisilni kineski transfer tehnologije, krađu intelektualnog vlasništva i njihove kronične zloupotrebe trgovinskih praksi, pristao je na trgovinski sporazum s Dijelom prvi.
* Potpisano zakonodavstvo za poboljšanje Nacionalne telefonske linije za samoubojstvo.
* Potpisano je najopsežnije zakonodavstvo o karcinomu djece ikad u zakonu, koje će unaprijediti istraživanje dječjeg raka i poboljšati liječenje.
* Zakon o porezu i smanjenju poslova koji je Trump potpisao u zakonu udvostručio je maksimalni iznos porezne sposobnosti za djecu koja je dostupna roditeljima i ukinuo je ograničenja dohotka kako bi to moglo više ljudi zatražiti.
* Također je stvorio novi porezni kredit za ostale uzdržavane članove.
* U 2018. predsjednik Trump potpisao je zakon o povećanju financiranja za skrb o djeci i razvoju u iznosu od 2,4 milijarde dolara, osiguravajući ukupno 8,1 milijardi dolara državama za financiranje skrbi za djecu obiteljima s malim primanjima.
* Porezni kredit za skrb o djeci i ovisnoj skrbi (CDCTC) koji je Trump potpisao u zakonu osigurava porezni kredit u iznosu od 20-35% troškova skrbi o djeci, 3.000 USD po djetetu i 6000 USD po obitelji + Fleksibilni potrošni računi (FSA) omogućuju vam da izdvojite do 5.000 $ prije poreza prije korištenja za njegu djece.
* Predsjednik Donald Trump 2019. godine potpisao je Zakon o suradnji s autizmom, odgovornosti, istraživanjima, obrazovanju i podršci (CARES) kojim se u sljedećih pet godina izdvaja 1,8 milijardi američkih dolara za pomoć osobama s poremećajem spektra autizma i za pomoć njihovim obiteljima.
* Predsjednik Trump je u 2019. godini potpisao dva paketa za financiranje koji osiguravaju gotovo 19 milijuna dolara novog financiranja za programe istraživanja i obrazovanja koji se odnose na Lupus, kao i dodatnih 41,7 milijardi američkih dolara za financiranje Nacionalnih zavoda za zdravstvo (NIH), što Lupus najviše financira EVER-A.
* Još jedno nadolazeće dostignuće: U sljedećih tjedan ili dva Trump će potpisati prvi veliki zakon protiv robotskih poziva u desetljećima zvan TRACED Act (Telephone Robocall zloupotreba kaznenog izvršenja i odvraćanja.) Nakon što je zakon, TRACED zakon će produžiti FCC mora uhvatiti i kazniti one koji namjerno krše ograničenja telemarketinga. Nacrt također zahtijeva da pružatelji govornih usluga razviju okvir za provjeru zakonitosti poziva prije nego što dođu do vašeg telefona.
* Američka burza kontinuirano pogađa rekordne vrijednosti svih vremena.
* Budući da je toliko ljudi zatražilo dokument sa svim navedenim na jednom mjestu, evo ga. Nisu pružene veze za uklanjanje pristranosti jer je Googleovo pretraživanje jednostavno. Ispišite ovo za obitelj, prijatelje, susjede itd. Potičem vas da se ovaj popis prepusti biračima i prije izbora 2020. godine!
* Trump je sve to činio dok se borio protiv flagrantne zloupotrebe i optužbi za uvoz.
———, molim vas, objasnite mi zašto imate problem s našim predsjednikom? Jer je nekoliko puta pogrešno progovorio? Reci mi kad nađeš savršenu osobu, molim te …. pričekat ću! Reći ću vam zašto, zato što su ga mediji iskrivili u tako negativnom svjetlu i nepravedno izvještavaju o njegovim dostignućima da bi potkopali ta postignuća! Zašto? Jer mediji su suučesnici u svakoj pojedinoj stvari koju ovaj čovjek pokušava poništiti! Počnite razmišljati sami!”

  • 77
  •  
  •  
  •  
    77
    Shares

2 razmišljanja na “Što je Trump sve postigao da ga žele maknuti pod svaku cijenu ?!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *