Škori se na silu lijepe ustaške i partijske značke

DRUŠTVENE TEME

ŠKORINE USTAŠE

Najprije je bio Hdzovac, pa je bio predsjednik omladinskog komiteta Saveznog centralnog komiteta Socijalističke omladine onda je bio tamburaš, pa Pobegulja, pa etnobiznismen, pa je mlade navodio da crtaju grafite, pa je svirao po svadbama Srbima: Bože mili, šta sve nije bio!
U vrijeme rata, kažu tamburao je, dok su svi bili na frontu: Plenković u Tigrovima sa Jandrokovićem, Milanović sa Jastrebom na Mitnici, Pupovac sa Blagom Zadrom,
Svi oni bili i u Bljesku, i u Oluji, i izvukli živu glavu, dok je on tamburao: Plenković je bio ranjen kod Šibenika, Jandroković kod Škabrnje, Pupovac usred Zagreba: ratne puteve imaju, da glava zaboli od grozote!
I sve i jedan, objavili svoje ratne biografije, opisivali svoja ratna iskustva, sve i jedan bili prvoborci sa ordenjem: samo sa kojim, i na kom polju?
To nitko nezna: za Škoru se zna, da je tamburao: a u koje su oni svirale svirali, to samo oni znaju, i svi oni, koji su i ovog puta odlučili pokloniti im vjeru!

USTAŠE SMO:
NEĆEMO glasat za Škorine Ustaše: prekrasno, bravo Mirando!
Narod, koji je progledao, koji je uvidio da će jedina mu domovina, postat sluškinja tuđincu, ako se ne probudi, taj je narod Ustaški?
Narod, koji slijedi onog, tko poziva na sučeljavanje na stadionu, koji taj isti narod zove, da bude porota, taj je narod nastran: i poistovjećuje se sa Ustašama!
A tko su te Škorine Ustaše? Ratnici i domoljubi, koji svoje ratne puteve, nisu pisali po Briselskim i Beogradskim kancelarijama, domoljubi, koji su sa krunicom u ruci, branili svoje, oni, koji su između rafalnih agresorskih hitaca plakali za poginulim prijateljima: jer nisu imali kad plakat, jer je agresor pritiskao.
Pritiskao je želeći da bude gazda, da bude teror, da sve što je naše, bude njegovo: i More Jadransko, i Vuka, i vučedolska golubica!
Ti domoljubi, nedadoše tada, a neće ni sada, da Pupovac kroji granice, da gospodari, da istomišljenicima pomaže, u razaranju, onom tihom i podmuklom: domovine Hrvatske, naše svetinje!

Glasat ćemo za Hrvatsku, za pokret, koji pokreće, glasat ćemo za domovinu, glasat ćemo za domoljublje, i razum, za gospodarski prosperitet, za boljitak, za povratak naše omladine: glasat ćemo za Škoru!
A ZA VAS NEĆEMO, JER ZLI STE, jer domovinu našu, vragu bi prodali, za škude, kojima bi samo sebe častili!

GLASAT ĆEMO ZA HRVATSKU!

  •  
  •  
  •  
  •  

9 razmišljanja na “Škori se na silu lijepe ustaške i partijske značke

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *