Skh naš svagdašnji

DRUŠTVENE TEME

Nino Mogorović

Danas, 30. listopada 2019. u Novinarskom domu u Zagrebu održat će se predstavljanje nove knjige povjesničara Hrvoja Klasića, pod nazivom: “Mika Špiljak – Revolucionar i državnik“. (Narod.hr)

Mika Špiljak bit će prije svega zapamćen po tome što je, jer je bio ucjenjen zbog krupnog kriminala kojim se bavio njegov sin Vanja kao jedan od dugog niza sinova – polit kriminalaca najviše crvene yugo buržoazije, omogućio nakon smrti JBT-a prodor KOS-a u sigurnosni sustav Hrvatske, kao i njihovo preuzimanje INA-e kao središnje hrvatske industrijske i trgovačke kompanije. Tih 80-tih godina KOS je preuzeo i brojne agente i suradnike republičke SDS, bez znanja njihove službe, sve s ciljem da se što bolje velikosrpstvo pozicionira za događaje koji su tim strukturama bili ne samo jasno i nedvojbeno vidljivi, već i planirani, a tiču se predstojećeg raspada YUge. U tom razdoblju Mika Špiljak je odigrao ulogu nacionalnog veleizdajnika i to prije svega zbog spašavanja i prikrivanja mega kriminala svojeg sina Vanje, a koji je baš nedavno kod Olega Butkovića u Novom Vinodolskom (glavnom vikendaškom odredištu svih vodećih udbaša u tadašnjoj SR Hrvatskoj) napravio jednu manju marinu. Postao je jedan od glavnih igrača KOS-a u tadašnjoj komunističkoj političkoj garnituri Hrvatske. Da bi sve to uspješno prikrio M. Š. je bio inicijator ubojstva Stjepana Đurekovića, koji je bio neposredan svjedok najkrupnijeg polit kriminala u INA-i povezanog i sa njegovom obitelji.
O tome ovaj notorni antihrvatski balkanoid od Klasića naravno neće ništa napisati, a niti danas kazati na promociji ovog svog yugo komunističkog propagandističkog pamfleta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.