Simboli

DRUŠTVENE TEME

Željan Jurlin

“Nitko nema moralno pravo nazivati se antifašistom, tko nije istodobno i antikomunist” (Hanna Arendt- spisateljica mučena u nacističkim logorima)

Konačno pravda za 100 milijuna žrtava komunizma. Prije nešto više od mjesec dana EU Parlament je konačno i službeno izjednačio komunizam i nacizam kao isto ZLO, a u Hrvatskoj još uvijek vlada opća medijska, politička pa i javna šutnja. Zašto šute svi režimski mediji, sve te brojne nevladine i vladine udruge, komunisti, političari i današnje preobučene komunjare 🤔

U svojoj Rezolucija iz 19. rujna 2019.g. podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi.

Nadalje, Europski parlament poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni KOMUNISTIČKI režimi i nacistički režim, a isto tako osuđuje manifestacije i širenje totalitarnih ideologija kao što su nacizam i staljinizam u EU-u.

Hoće li Vlada RH u skladu s izglasanom Rezolucijom dužno zabraniti komunističke simbole i njihove derneke diljem Lijepe naše, i time bar simbolično provesti neki vid lustracije ili će se, za razliku d Marakeškog kompakta i Istanbulske deklaracije, na istu oglušiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.