SDP nije želio neovisnu Hrvatsku

DRUŠTVENE TEME

Bartulica: ‘U ključnom trenutku novije povijesti ljevica nije htjela da Hrvatska bude neovisna’ (narod.hr)

Danas je, u predizbornoj emisiji RTL-a, Komadina Bartulici na to replicirao kako je Račan raspisao prve demokratske izbore pa prema tome (sugerira on) kako su on i njegovi partijaši time automatski bili za samostalnu Hrvatsku, izvan YUgoslavije.
To što razni Komadine uvijek iznova koriste iste “argumente” oko “hrvatskog državotvorstva” Račanove partije, a koje da se pak temelji u činjenici što su on i njegovi partijaši raspisali prve višestranačke izbore, nakon 45 godina jednopartijskog yugo totalitarističkog jednoumlja, jednostavno nema veze sa zdravim razumom i što je još važnije s istinom. To što je sljednica SK u Hrvatskoj raspisala izbore nema ama baš ništa s kasnijim osamostaljenjem Hrvatske jer se oni nisu zbog toga ni raspisali. Ne samo što tada nitko u SDP-u nije uopće razmišljao u okvirima moguće samostalne Hrvatske, izvan bilo kakve YUge, ili barem bio za nju, u tu ideju sve do sredine 1991. nije vjerovalo niti većina rukovodećih kadrova u HDZ-u. Znam vrlo dobro o čemu govorim jer sam osobno, živi i neposredni svjedok tog vremena koji je manje više i osobno poznavao većinu glavnih političkih aktera tog vremena.
Ali kada Komadina i “komadine” takvo što tvrde i traže u tome alibi za stvaranje države, zašto im se onda ne odgovori da višestranačje nije isto što i neovisnost jednog naroda i njegove države, a o čemu su mogli nešto naučiti i od samog Karla Marxa na irskom pitanju npr., baš kao i od Lenjina i Staljina (zadnjeg i na yugoslav. nacionalnom pitanju). Doista, drugovi iz obs krila KOS – a/Udbe već desetljećima skrivaju pravu istinu o stavu Račana i SDP – a prema hrvstskoj samostalnosti, a on je bjelodan već u činjenici što je tjedan dana prije preuzimanja vlasti u Hrvatskoj od Tuđmana i HDZ-a predao kompletno oružje ONO – e predstavnicima YNA u Hrvatskoj (što Slovenija nije učinila) – bit će valjda zato ds što lakše i bezbolnije ostvarimo neovisnost o bilo kakvoj YUgi?!?!?!

Nino Mogorović

  • 48
  •  
  •  
  •  
    48
    Shares

10 razmišljanja na “SDP nije želio neovisnu Hrvatsku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *