S prijezirom odbacujem vaše optužbe

DRUŠTVENE TEME

Ivica Marijačić, urednik Hrvatskoga tjednika (2017)
…………………………………………………………………………………………
Smrt hrvatskoga generala Slobodana Praljka je jedna od najvećih tragedija u 27 godina postojanja samostalne i slobodne hrvatske države.
Ona je posljedica izdajničke politike od 2000. godine koja i dalje traje. Da nije izdaje, nikad ne bi ni završio na tome političkom sudu.
Smrt generala Praljka znak je da je samostralna hrvatska država ozbiljno ugrožena, a onaj tko to nije u stanju shvatiti ili priznati istinski je neprijatelj hrvatskoga naroda. Hrvatska država je nakon 2000. (institucije, mediji, stranke…) predana u ruke izdajničke manjine.
Dok ovo pišem, ja sam na rubu suza, osjećam se isto kao i kad je pao Vukovar, ali moje i sve naše suze za generalom ne vrijede ništa ako kao narod napokon ne izvučemo pouku: ne će hrvatske države biti ako se ne bude ponašala kao država i ako se, umjesto da hrani svoje mrzitelje i neprijatelje u medijima, nevladinome sektoru, institucijama, diplomaciji… napokon nemilosrdno, i bez alibija da je riječ o privatnome ili društvenome sektoru, ognjem i mačem ne obračuna s tom neprijateljskom bagrom koja joj ruši temelje. Svaka ozbiljna država, od Rusije, Mađarske do Amerike, vodi računa o sebi i to radi.
Ako takvu pouku nismo izvukli iz slučajeva Zvonka Bušića i sada Slobodana Praljka, onda nam uzalud sve jadikovke, onda nam slijedi ponavljanje povijesti.
Veliki humanist, filozof, intelektualac i vojskovođa, Slobodan Praljak osuđen je na pravdi Boga, 13 godina prepušten gmizavcima, agresorima i mrziteljima Hrvatske da se iživljavaju nad njim i svoje blato nabacuju na njegovo časno ime, i nad hrvatskom državom, a da nitko nije zaštitio ni njega ni državu.
Poput Sokrata,ispio je čašu otrova ne bi li spasio ideju dobrote i ljubavi za Hrvatsku i za svoj hrvatski narod.
Kad shvatimo strašnu perverziju nepravde koja mu je napravljena, kada shvatimo veličinu njegove žrtve, kada shvatimo da je njegova žrtva cijena slobode koju uživamo i države koju imamo, a da je uzdržavanje i veličanje izdajnika, petokolonaša i tuđinaca znak naše neslobode, bit će nade za hrvatski narod.
Laka ti hrvatska gruda, dragi naš generale!

 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

1 razmišljanje na “S prijezirom odbacujem vaše optužbe

 1. Počivaj u miru Božjem!

  Slobodan Praljak (Čapljina, 2. siječnja 1945. – Haag, 29. studenoga 2017.), bio je hrvatski filozof, sociolog, filmski redatelj, inženjer elektrotehnike, vojni zapovjednik, general-pukovnik Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane. Izabrao je časno umrijeti, no živjeti nepravedno osuđen i tako postao moralni uzor Hrvata.
  S nama si generale!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *