Robert Valdec: Ima diplomata koji su zaslužili diplomatsku putovnicu Republike Hrvatske

DRUŠTVENE TEME

Nisam dijaspora (premda se često tako osjećam ovdje), no da jesam, ne bih puno razmišljao u nedjelju. Elizabeta Mađarević, hrvatska diplomatkinja koju su smijenili Plenković, Radman i KGK na zapovijed svog pretpostavljenog G.D., aktivista koji objavljuje na njihovom biltenu index.hr, kandidatkinja je na Nezavisnoj listi – Željko Glasnović.
Zgrada hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova na Zrinjevcu krije mnoge mračne tajne – uostalom, prije nego su se u nju uselili diplomati, tamo je stolovala Služba državne sigurnosti. UDBA za neupućene. Tijekom svojih novinarskih putovanja imao sam prilike upoznati brojne hrvatske diplomate po našim veleposlanstvima i konzulatima u svijetu. Ima sjajnih ljudi – Elizabeta je jedna od njih. Zato su je i maknuli. Zamislite – primijetiti da je stanovništvo RH bijelo. Zločin bez presedana!


Nažalost, dobar dio te sljedbe je, blago rečeno, vrlo suspektan. Na stranu oni koji su po kockarnicama trošili državni novac, švercali pod zaštitom diplomatskog imuniteta, kokošari koji se skrivaju po veleposlanstvima, grickaju ogromne plaće i ne rade ništa. No ima tu i krupnih ‘riba’: od ministrica i ministara koji su napravili više zla za ugled RH u svijetu, pa do veleposlanica koje su, osim za MVP RH radile i za, npr. srpsku obavještajnu službu i sada mirno uživaju u dvostrukoj mirovini u Beogradu…
Spremam veliki serijal o tome, no za početak – ovim statusom želim pokazati da ima i diplomata koji zaslužuju diplomatsku putovnicu RH.

  • 6
  •  
  •  
  •  
    6
    Shares

2 razmišljanja na “Robert Valdec: Ima diplomata koji su zaslužili diplomatsku putovnicu Republike Hrvatske

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *