Režim započeo hapšenje oporbe

DRUŠTVENE TEME

REŽIM ZAPOČEO HAPŠENJE OPORBE

U ranim jutarnjim satima šest zadarskih policajaca pretreslo je kuću vijećnika u gradu Zadru, Marka Pupića Bakraća i nakon toga ga uhapsili i priveli u postaju. Oduzeli su mu i lovačko oružje za koje ima urednu dozvolu.
Povod tome je njegova objava na osobnom fejsbuk profilu u kojoj se prepoznao sadašnji zadarski župan Longin, jer je to doživio kao ugrozu vlastitog života. Evo Pupićeve objave: “Političaru, dužnosniku HDZ-ovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj”. Dakle, nikoga Pupić nije imenovao. Drugo, izraz “kineski ražanj” objasnio je njegov kolega iz stranke Akcija mladih Ante Rubeša; da se odnosi na praksu eutanaziranja članova vlastite stranke kada postanu teret iz bilo kojega razloga.

Marko Pupić Bakrač i stranka Akcija mladih su jedina prava oporba u Zadru i županiji i trn u oku vladajućima i svima onima koji imaju putra na glavi.. Pupić je podnio niz kaznenih prijava i to ne anonimnih, već se osobno potpisao i godinama vodi teški rat protiv korupcije, klijentelizma i svega ostalog u svome kraju. Prije nešto više od godinu dana u vrt njegove kuće ubačena je eksplozivna naprava; očito s ciljem zastrašivanja zbog njegovih stalnih prozivki za korupciju i klijentelizam.

Nije li ovo početak realizacije iz govora predsjednika vlade i HDZ-a da će početi obračun s onima koji radikaliziraju situaciju, a sve povodom napada kalašnjikovom na Banske dvore i Sabor. Premijer je zaprijetio čitavoj oporbi i optužio sve nas za radikalizaciju stanja u državi i društvu.

Sa fb PROMJENIMO HRVATSKU

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *