Reforme

DRUŠTVENE TEME

ISKRA

Hrvatska ima 128 gradova, plaće gradonačelnika su od 10.000 pa sve do više od 20.000 kn. Od 128 gradova samo pet gradonačelnika vozi svoje automobile, ostali su uzeli novac od poreznih obveznika, a i ovih pet se nadoknadi zato sto veliki broj gradonačelnika ima vise auta jer jedan nije dovoljan za “veliki i zahtjevan rad” koji oni obavljaju. Nisu samo auti u pitanju, oni imaju i posebne kartice od gradova i općina kojima se goste na vas račun, jer službeni putevi znaju biti dugi, daleko od njihovih općina.

Načelnici, gradonačelnici i župani luksuzne automobile koriste u privatne, pa čak i stranačke svrhe. U manjim općinama porezni obveznici moraju otplaćivati u ratama automobile za načelnike jer nema dovoljno sredstava u proračunima tih općina.

Hrvatska ima 428 općina, većina ih troši vise od 30% proračuna na place načelnika, zamjenika i tajnika, a neke Općine troše vise od 60% prihoda samo na plaće načelnika.

Na tisuće savjetnika i tajnica (broj nepoznat). Primjer neka vam bude Split koji je jedno vrijeme imao 56 tajnica i 127 savjetnika što je s obzirom na ukupan broj zaposlenih u gradskoj upravi svjetski rekord. #otpor

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *