Pupovac krivotvori Hrvatsku povijest

DRUŠTVENE TEME

Nino Mogorović

“Značaj je velik, poslane su snažne poruke bez obzira na tonove i sadržaje. Osuda zločina, sućut prema stradalima, poštovanje prema žrtvama i sućut prema onima koji ih se sjećaju i okretanje prema budućnosti. Ostavljanje rata i ratnih strahota u najboljim komemorativnim praksama koje su moguće. To ste vidjeli danas i vidjet ćete i ubuduće. Sve više u zajedničkim gestama,” rekao je Milorad Pupovac sinoć u Temi dana HRT – a.

Početak” komemorativne prakse”, a zapravo tek obična estradizacija nekolicine srpskih žrtava koje su stradale nakon okončanja rata u Hrvatskoj i izjednačavanja tih istih s tisućama hrvatskih žrtava koje su, kao posljedica planski pripremljenog i potom izvedenog i izvršenog etničkog čišćenja hrvatskog teritorija od Hrvata, a u sklopu velikosrpske agresije na RH kojom se htjelo anektirati gotovo trećinu hrvatskog teritorija i pripojiti ga Velikoj Srbiji, vrhunac kolektivne perverzne mazohističke seanse priređene hrvatskom narodu, u režiji protuustavne veleizdajničke Vlade Andreja Plenkovića, najslikovitije se jučer vidjelo kada je, usamljeni i poniženi, Medved, bez i jednog Srbina, komemorirao (za vrijeme rata, 1992. godine) ubijenoj i zaklanoj hrvatskoj obitelji Čengić u Erveniku kod Knina, a nakon što je bio u Gruborima zajedno sa Milanovićem, nekolicinom SDSS-ovaca i izaslanstvom predsjednika Srbije, notornog četnika Aleksandra Vučića.
Bilo je to otvoreno i javno poniženje obrambenog Domovinskog rata i, prije svega, svih onih – nepravedno ubijenih, silovanih, ranjenih, mučnih, zatvaranih u koncentracione logore, protjeranih iz svojih kuća i stanova, kao i cjelokupnog hrvatskog naroda i njegove nacionalne države, Republike Hrvatske !

  • 46
  •  
  •  
  •  
    46
    Shares

7 razmišljanja na “Pupovac krivotvori Hrvatsku povijest

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *