Pupovac dolijevanjem ulja na vatru gasi požar

DRUŠTVENE TEME

Nino Mogorović

INCIDENTI U VUKOVARU
Napadnuti mladi Srbi, Pupovac sazvao presicu: ‘Netko ovdje želi uništiti politiku pomirenja‘ (YUtarnji list)

Ovo što se radi nije nikakva “politika pomirenja” već je pobjeda, provedba u praksi, Memoranduma SANU 2 u Hrvatskoj. Prema tom srbijanskom dokumentu i planu, Srbija i Srbi u Hrvatskoj nisu odgovorni za agresiju i terorističku pobunu na Republiku Hrvatsku, već s Hrvatima zajednički dijele odgovornost za rat i posljedice koje su iz njega proistekle. Oružani napad iz zraka, kopna i mora na RH nije bio nikakav napad na suverenu državu Hrvatsku već “građanski rat”. Neposredni cilj ovakve “politike pomirenja” je konstitutivnost Srba u Hrvatskoj, a krajnji je stvaranje Velike Srbije kad se stvore povoljni unutarnji i vanjski uvjeti za to.
Stoga ovaj incident u Vukovaru nije ništa drugo nego odraz nezadovoljstva hrvatskog naroda protuhrvatskom politikom ove izdajničke vlade, a prava kulminacija nezadovoljstva tek predstoji.
HRVATSKA NIJE I NEĆE NIKADA DIJELITI ODGOVORNOST SA SRBIMA I SRBIJOM ZA RAT KOJI NIJE ŽELJELA NITI GA JE ZAPOČELA, VEĆ JE, POTPUNO NENAORUŽANA BRUTALNO NAPADNUTA I BILA PRIMORANA NA OBRANU AKO NIJE HTJELA KAPITULIRATI.

  •  
  •  
  •  
  •  

2 razmišljanja na “Pupovac dolijevanjem ulja na vatru gasi požar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *