Premijer Orban: George Soros najkorumpiraniji je političar na globalnoj sceni

DRUŠTVENE TEME

Mirna Majić

❤️Premijer Orban: George Soros najkorumpiraniji je političar na globalnoj sceni

~Nakon članka Georgea Sorosa u kojem se zahtijeva da EU koristi sankcije vladavine zakona za kažnjavanje Mađarske i Poljske, premijer Orban je odgovorio :

“Milijarder-financijer George Soros, najkorumpiraniji čovjek globalne politike, sada prijeti Mađarskoj i Poljskoj”, rekao je mađarski premijer Viktor Orban u svom redovnom tjednom intervjuu za nacionalnu postaju Kossuth Radio u petak.

“Najkorumpiraniji čovjek svjetske politike, George Soros, plaća puno političara, uključujući one koji sada žele ucjenjivati ​​Mađarsku i Poljsku novcem EU-a”, rekao je Orban.

Dodao je kako nije neobična pojava kad se može beskrupulozno širiti laž o Mađarskoj, ali Soroševa tvrdnja da u nekim seoskim naseljima u Mađarskoj ne postoji tajno glasovanje “nadilazi sve”.

Mislio je na činjenicu da je u objavljenom članku pod naslovom “Europa se mora suprotstaviti Mađarskoj i Poljskoj” na Project Syndicateu , web mjestu koje uglavnom financira njegova Zaklada za otvoreno društvo, Soros napisao da “Orban vrši gotovo potpunu kontrolu nad selom , gdje živi većina stanovništva. On kontrolira informacije koje dobivaju, a glasovanje u mnogim selima nije tajno. Opozicija praktički ne može prevladati.”

Osvrnuvši se na samit Europske unije u četvrtak, Orban je rekao da je “s obzirom na pozadinske pregovore s EU moguće nekoliko rješenja, ali stvar je u tome da o pravnom aspektu ne bi trebalo odlučivati ​​politikom. Na primjer, njihovi redoviti veleposlanici iz Mađarske ruše ograde, ali sindikat na to nema pravo, ne postoji propis koji to može promijeniti.”

Također je rekao da “Soros sada želi zakon koji bi prisilio manjinu da to nametne zemlji … Mi se tome opiremo, imamo pravo na to, Bruxelles to ne može provesti, i to je ono što je Soros plaćeni službenici žele se sada promijeniti.”

Orban je dodao da “nije riječ o tome da Unija želi dati novac siromašnijim državama članicama, već o zajedničkom 30-godišnjem zajmu sa zajedničkim temeljima. Ako jedna zemlja padne, druge će zemlje morati platiti njezin dug. Mađarska može prikupiti novac čak i bez unije, jer je kreditno sposobna i neovisna o Bruxellesu.”

Orban je također objasnio zašto njegovoj vladi nije preostalo ništa drugo nego staviti veto na sedmogodišnji proračun EU-a i fond za oporavak od koronavirusa, pri čemu je odluka EU-a da financiranje vladavine zakona veže uz financiranje EU-a predstavlja prijetnju suverenitetu ne samo Mađarske i Poljske već svim državama članicama EU.

“Ni Mađarska ni Poljska ne povlače subvencije svojim vetom”, rekao je Orban.

Prema Viktoru Orbanu, Mađarska neće izgubiti svoj dio zajedničkog zajma EU.

“Možemo provesti sav razvoj događaja. Programi razvoja pokrenut će se na proljeće, neovisno o Bruxellesu”, rekao je Orban, dodajući kako, “iako nije zadovoljan nedavnim zajmom koji je Mađarska trebala uzeti, financijska rezerva bila je potrebna zbog Rasprava o EU politici. Novi zajam također je omogućen istekom jednog od prethodnih zajmova u zemlji”, rekao je.~
MTI / S. K.

 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

1 razmišljanje na “Premijer Orban: George Soros najkorumpiraniji je političar na globalnoj sceni

 1. Milijarder George Soros poručio je kako EU ne smije popustiti Mađarskoj i Poljskoj po pitanju vezanja vladavine prava s korištenjem sredstava iz europskih fondova, jer o tome ovisi budućnost EU-a. (Narod.hr)

  Globalistički polit – komesar za EU, financijski špekulant, financijaš anacionalne i anti nacionalne neoliberalne ljevice, George Soros, izdaje zapovijedi kako trebaju u Bruxellesu, Parizu i Berlinu postupati. Ovi si pak umišljaju da ih ostatak EU treba slušati i izvršavati njihove naloge. No, na sreću to baš nije tako, u EU je sve manje poslušnika poput Andreja Plenkovića.
  Nino Mogorović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *