Pranje novca, utaja poreza, stvaranje paralelnog financijskog sustava a institucije države šute

DRUŠTVENE TEME

Kako je pr agencija krešimira macana zagađivanja hrvatski medijski prostor braneči ne legalne RBA zadruge na sličan način je Raiffeisen banka željela vršiti pritisak na ustavni sud i ostale Hrvatske sudove. Macan je svojim radom zagradio medijski prostor Hrvatske do te mjere da je čak i na htv umjesto urednika uređivao emisije.

Tako se u Hrvatskoj funkcionira nakon što su isplivali tajni računi netragom su nestali ni nakon tri i pol godine dorh se apsolutno nije oglasio o tome.

Tako su tajni računi postali još tajniji. Budući da su mediji pod strogom cenzurom o tome se praktično ni ne smije pisati. o međunarodnom pranju novca nelegalnih zadruga dorh ne smije biti razmišljati a kamoli poduzeti konkretne radnje. Na Hrvatske sudove dolaze direktori zadruga i pričaju bajke kako zadruge nisu imale posrednike pa čak i kada ti isti posrednici dođu i svjedoče na sudovima suci to ne uzimaju kao dokaz. Vucarenje oštećenika po hrvatskim sudovima traje desetljeće. Hrvatski zakonodavac je donio 2 zakona za zaštitu ljudi od zadruga ali je očito da ni to nije dovoljno da bi se dobilo pravdu, odnosno poništilo takve lihvarske ugovore.

Problem je što su i mnogi suci uzimali takve kredite a oni su dobivali još i povlaštene uvjete. Jedan od posrednika na pulskom sudu je jasno izjavio da je samo na tom sudu on osobno podijelio 20 kredita. Ministar Bošnjaković je na vrijeme upozoren da prethodno pitanje na Evropski sud šalje Mirela Rodin sa Raba koja živi u kući koja je pod hipotekom nelegalni rba zadruga, on u vezi tog slučaja nije poduzeo apsolutno ništa što znači da je i on osobno umješan u aferu. Najgore od svega je čovjek koji je trebao na europskom sudu braniti hrvatski zakon donesem jednoglasno sa 134 glasa za Tomo Gali koji je nakon što nije branio zakon nagrađen veleposlaničkim mjestom u Strazburu. Tako Za šaku judinih škuda pr agencije i razni karijeristi uništavaju hrvatski narod. U cijeloj toj priči ni premijer nije nevin sve zna ali nema snage za ništa napraviti.

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *