POTVRĐENO: PLENKOVIĆ LAŽE NOVINARIMA I JAVNOSTI “HDZ JE ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA”

DRUŠTVENE TEME

Josip Juretić

POTVRĐENO: PLENKOVIĆ LAŽE NOVINARIMA I JAVNOSTI “HDZ JE ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA”

Kako je Telegram doznao: Teroristička organizacija Vlade RH je godinu i pol dana skrivala od javnosti da Žinić bespravno koristi stan u Zagrebu dok su istovremeno deložirati 15 obitelji branitelja iz državnih stanova…

Zastupnik HSS-a je u svibnju postavio pitanje na adresu dva ministarstva o Žinićevom stanu u Zagrebu. Odgovor još nije dobio!

Mučna priča o nekretninskom carstvu, nezasitnog sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića upravo je postala još mučnija. Radi se o stanu od 70-ak kvadrata koji on i njegova obitelj koriste u zagrebačkom Borovju, iako ga Ministarstvo branitelja iz njega pokušava iseliti još od rujna 2013. godine, kako je sinoć otkrio Telegram. Novi sloj mučnine na tu priču, pak, baca informacija o tome da je Vlada pokušala tu informaciju sakriti od javnosti.

Nedavno je osvanula informacija o samoubojstvu branitelja iz Petrinje te kako doznajemo isti je bio povezan u obiteljskim parnicama deložacije iz njegove kuće…

Naime, još je 8. svibnja 2019. godine, saborski zastupnik HSS-a Željko Lenart poslao zastupničko pitanje Ministarstvu branitelja, te Ministarstvu državne imovine o tome ima li Ivo Žinić dodijeljeni stan u Zagrebu. Zapisi o pitanjima (ministarstvu Tome Medveda i ministarstvu koje je tad vodio Goran Marić) postoje u saborskoj arhivi, ali se njihovom sadržaju ne može pristupiti radi zaštićenih osobnih podataka famoznog GDPRa. No, ta se pitanja otvaraju kad se u tražilicu zastupničkih pitanja upiše ime Ive Žinića, što baca prilično zanimljivo svjetlo na pitanja digitalizacije i zaštite osobnih podataka u domaćem zakonodavnom tijelu.

Dvadeset mjeseci šutnje terorističke organizacije Vlade RH

Kako bilo, Lenart je Telegramu i danas potvrdio da ga je u pitanju zanimalo ima li Ivo Žinić dodijeljen stan u Zagrebu, te da nikakav odgovor do danas, 20 mjeseci kasnije, nije dobio. U saborskoj bazi podataka također ne postoji nikakav zapis o odgovoru HSS-ovom zastupniku. U tim pitanjima, kako stoji u dokumentima koje ima Telegram, stoji jednostavno “Da li gospodin Ivan Žinić iz Gline (naveden je i njegov OIB) koristi stan u vlasništvu Republike Hrvastke, a koji je u Vašoj nadležnosti?”.

Saborska pismohrana zaprimila ih je 8. svibnja 2019. godine. Rok koji Vlada ima za odgovor na zastupnička pitanja je, po Poslovniku Hrvatskog sabora, trideset dana. Telegram je jutros poslao upit na oba ministarstva kojima se u svibnju 2019. godine obratio Lenart, s pitanjem zašto mu nisu odgovorili, a njihovo objašnjenje ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Poklopac na priču

No, i prije tog objašnjenja, nije teško zaključiti da je Vlada koju vodi HDZ i koja se sudi s HDZ-ovim županom već godinama, jer se Žinić iz stana koji nije njegov odbija iseliti, pokušala šutnjom staviti poklopac na ovu nezgodnu priču. Potres je, međutim, otvorio niz pitanja oko imovine Ive Žinića, pa je, eto, u zrak odletio i taj poklopac na priču o pokušaju prisvajanja 70-ak kvadrata stambenog prostora u zagrebačkom naselju Borovje.

Žinić je, s obzirom na sve što je izašlo u javnost, sasvim jasno već uskoro bivši političar. Njegova glava, međutim, lako bi mogla biti zalog za poštedu svih onih koji su godinama pažljivo vodili računa o tome da priča o županovim manipulacijama stambenim kvadratima ostane daleko od očiju javnosti.

 •  
 •  
 •  
 •  

2 razmišljanja na “POTVRĐENO: PLENKOVIĆ LAŽE NOVINARIMA I JAVNOSTI “HDZ JE ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA”

 1. Župan Sisačko – moslavačke županije Ivo Žinić godinama bespravno koristi trosobni stan u zagrebačkom naselju Borovje. Iz Ministarstva branitelja RH priopćili su da je stan u državnom vlasništvu i kako tog bahatog župana već dugi niz godina pokušavaju izbaciti iz posjeda državnog stana na koji više nema pravo korištenja ali bez uspjeha?!
  Država ga isto tako nije u stanju izbaciti niti iz svoje, državne, kuće u kojoj s obitelji živi punih 25 godina, iako on na istom području ima više kuća koje su u vlasništvu njega i njegove obitelji… i to čak bez obzira na činjenicu što posljednjih 15 godina ne plaća stanarinu u visini od bezobrazno minimalnih 100 kuna mjesečno što čini sveukupno iznos duga prema državi u visini od 18.000 kuna?!?!?!
  Poznato je više slučajeva kada su ljudi prisilno deložirani – i to iz nekretnine u njihovom vlasništvu koju su zbog duga izgubili, a radilo se o neusporedivo manjem dugu od ovog koji država od Žinića potražuje za svoje vlasništvo. A Plenković jučer kaže da mu se ništa ne može?! Korumpirani i bahati pojedinci su u bespravnoj Hrvatskoj moćniji od države?!

 2. KAKO ŽIVI ŽUPAN ŽINIĆ. DRUGI DIO.😉
  Priča o nekretninama Ive Žinića upravo je dobila novi, vrlo neugodan nastavak. Kako Telegram doznaje, sisačko-moslavački župan godinama koristi trosobni stan u zagrebačkom naselju Borovje. Iz razgovora sa susjedima dobili smo neospornu potvrdu kako se župan i njegovi sinovi služe spomenutim stanom kao da su vlasnici, no zatim nam je iz Ministarstva branitelja službeno priopćeno da je ta nekretnina u državnom vlasništvu.
  Iz Ministarstva dodaju kako župana, uz pomoć suda, godinama pokušavaju izbaciti iz stana, ali on se ne da iz njega.
  Očito zna da ima podršku vrha stranke, pa veli što i Plenky :”mogu što hoću”!🤔

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *