Poslije Kovačevićevih klubova, vrijeme je za remetinečki klub

DRUŠTVENE TEME

PLENKY VRIJEME JE ! NI SDSS NI REMETINEČKI MANDAT SPASITI TE NEĆE !
Europski organi uvjereni su kako su se neki hrvatski dužnosnici, članovi Vlade, ali i djelatnici Ministarstava na raznim razinama udružili s prijaviteljima i konzultantima koji apliciraju za sredstva iz europskih fondova s namjerom njihova nezakonitog i nenamjenskog trošenja ?

I tako, tko je “netko” u Lijepoj našoj, išao je u mali, privatni klub.
Na kartanje.
Što se kartalo?
Najčešće “preferans”.
U žetončiće.
No, s vremenom se stvar “poozbiljila”.
Moglo bi se završiti (ruskim) ruletom!!

 • 17
 •  
 •  
 •  
  17
  Shares

2 razmišljanja na “Poslije Kovačevićevih klubova, vrijeme je za remetinečki klub

 1. Nikola Grmoja

  Dok su naši kafići i ugostiteljski objekti zbog odluke Vladina Stožera bili zatvoreni, u Kovačevićevom Klubu, kao u kakvoj jazbini iz Alan Forda, okupljali su se ministri, državni tajnici, direktori javni tvrtki, suci i državni odvjetnici. Dok je cijela Hrvatska bila u lockdownu, oni koji su nam ga nametnuli kršili su mjere, bančili, kartali i dijelili javni novac.
  Iza šanka su imali čak i brojač novca koji je izbrojio milijune javnog novca dok su naši ugostiteljski objekti bili zatvoreni i bez prometa, a nakon što su otvoreni ponovno ih se zatvaralo zbog 10 kn viška u blagajni.
  Ova sramotna epizoda s Klubom govori sve o Hrvatskoj.
  Dragi ljudi, ovo gađenje koje osjećate ne smije vas natjerati da odustanete od Hrvatske nego da se zainatite i da im se suprostavite! Hrvatska je vrijedna borbe 🇭🇷🔥

 2. Hrvatska bi se, svjedoče oni upoznati s ovom problematikom, u narednim mjesecima mogla naći na udaru Europe jer institucije ne rade svoj posao, a veliki problem za kojega EK pokazuje poseban interes svakako su lažiranja papira kako bi se ostvarila pomoć Europske unije, na što su u europskim krugovima posebno osjetljivi, i na što posebno žustro reagiraju. Zna to dobro hrvatski premijer koji je na vrijeme iz svoje Vlade odstranio nevještog ministra regionalnog razvoja i EU fondova Marka Pavića, dovodeći na poziciju Natašu Tramišak, koju će posebno držati pod povećalu jer ona nije njegov prvi izbor već produkt lobiranja slavonskog HDZ-a i župana Anušića. Šuška se da je Plenković baš zbog packi iz Europe iz svoje Vlade ispratio Gabrijelu Žalac, ministricu koja je bila zadužena za europske fondove, a koja je formalno proklizala pod utegom vlastitih afera, i to baš u vrijeme dok je s Rimac ispijala kave po luksuznim zagrebačkim birtijama. Kada se govori o europskim fondovima, tada valja imati na umu da se te nemale cifre dodjeljuju uz odluku politike, a to u Hrvatskoj često znači da sredstva ne idu onima kojima su namijenjena, već da se dodjeljuju podobnima, a baš zato na meti se našla bivša državna tajnica u ministarstvu uprave, nedugo potom i Dragan Kovačević te čitav niz administrativnih djelatnika koji su umočili prste u ovaj debeli koruptivni sloj pekmeza. Premijer Plenković saveznika u riješavanju ovih problema vidi u ministru financija Zdravku Mariću, no kako je on zbog korona krize pod velikim pritiskom te zapravo niti nije u stanju riješavati ovu slojevitu problematiku tako se Hrvatska izložiča udaru Olafa, ali i udaru glavne tužiteljice EU Laure Kovesi, na što je Plenković već upozorio svoje kolege iz Vlade.

  Europski organi uvjereni su kako su se neki hrvatski dužnosnici, članovi Vlade, ali i djelatnici Ministarstava na raznim razinama udružili s prijaviteljima i konzultantima koji apliciraju za sredstva iz europskih fondova s namjerom njihova nezakonitog i nenamjenskog trošenja i raspodjele što potvrđuje i sve veći broj prijava koje su protiv naše zemlje upućene Europskoj komisiji. Kovesi je nedavno u Europskom parlamentu prezentirala ustroj novog Ureda europskog javnog tužitelja koji bi trebao pronalaziti i procesuirati počinitelje kaznenih djela koji se odnose na financijske interese Unije, a tu je pod posebnim povećalom upravo naša zemlja, i baš zato s prvim danom desetog mjeseca po europskim direktivama kreću velike čistke u državnim tvrtkama, ali i po ministarstvima, uveritra u to su uhićenja kojima smo proteklih tjedana svjedočili, a iz njih je evidentno da je Plenković već počeo osluškivati europske naputke, intenzivno se otkako je zasjeo na čeklu vlade provjeravaju svi dokumenti te se traga za onima koji su eventualno krivotvoreni, a takvi se daju na uvid Europskoj komisiji, koja na nemila događanja ne gleda blagonaklono. Drugim riječima, zbog velikog pritiska europskih institucija, uhićenja bi moglo biti još, ona nova logično tek slijede, dio njih već je u pripremi, a Europa posebno stišće pravosudna tijela, dok Plenković za to vrijeme pritišće Marića kako bi napokon nakon formirao sistem neovisne kontrole trošenja europskih sredstava, što do sada nije učinio. Problem uz ostalo leži u nepostojanju nekog neovisnog tijela koje bi kontroliralo raspodjelu europskog novca, a u čijoj bi ingerenciji bilo kontroliranje mogućih slučajeva korupcije. Izostanak takvog tijela u pitanje dovodi Hrvatski ugled u Europi, svrstava nas na vrh liste korumpiranih zemalja, a uz to pod znak upita dovode sredstva koja bi naša zemlja trebala dobiti ne samo za izlazak iz korona krize, već i za obnovu Zagreba. U drugim zemljama praksa je osjetno drugačija, trošenje europskih sredstava strogo se kontrolira, no kako to u Hrvatskoj nije slučaj na vrata nam kuca Olaf i Ured europskog javnog tužitelja, koji bi se kada profunkcionira početkom naredne godine prvo trebao pozabaviti baš Hrvatskom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *