Plenkovićeva Vlada mjerna je jedinica za koruptivne radnje

DRUŠTVENE TEME

ŠTO ĆE OSTATI NAKON JOŠ DVOJICE KURVINIH SINOVA?
”Plenkovićeva Vlada mjerna je jedinica za koruptivnu aktivnost! Počinio je zlodjela protiv hrvatskog naroda”

(Ante Glibota,Četvrtak, 10. rujna 2020. u 17:040

Više nego čudne okolnosti posložile su se u samom činu dolaska Andreja Plenkovića na čelo stranke koju je stvorio Franjo Tuđman. Nedugo nakon njegove instalacije dobili smo potvrdu da je već u činjenici dolaska Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a počela velika demontaža HDZ-a. Ovih posljednjih dana zamijetili smo grupne odlaske iz HDZ-a, gradonačelnika legendarnog grada heroja Vukovara Ivana Penave i zatvaranje isto tako bivše gradonačelnice jednog drugog legendarnog grada – Knina, Josipe Rimac. Gradova simbola Domovinskog rata! To je simbolična i stvarna poruka koju bi i svi HDZ-ovci i hrvatsko biračko tijelo trebali meditirati!

Riječ je o nečemu puno ozbiljnijem od prisilnih odlazaka ili pritvaranja nekakvih “sitniša”, koje pokušava staviti pod bravu, kojim Plenković i Božinović žele još jednom zamazati oči hrvatskom puku. Niz započet pritvaranjem supruge bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka ima posve drugu i ozbiljniju signifikaciju, a koju nitko na hrvatskoj političkoj sceni ne želi očitati. Kristalno je jasno da Plenković želi zapravo dokrajčiti HDZ, želi ga izbaciti iz kolotečine hrvatskog političkog tijeka i scene. Nalazimo se zapravo u situaciji da netko tobože želi voditi borbu protiv kriminala, a sam ima jedan vrlo težak kriminalni mlinski kamen oko vrata, na kojem su pribilježene afere s najtežim kriminalnim posljedicama, mjerljivim u milijardama eura, u kojima se koprca sam Andrej Plenković i njegove interesne grupe, a ne neki “sitniš” kojim prorežimski mediji mažu oči javnosti, zabavljajući galeriju. Ovakvih lažnjaka, izbornih pokusnih balončića, dakako, neće faliti u sljedećim danima i tjednima koji će uzburkati i animirati politički vrtuljak hrvatske političke scene, pokušavati skrenuti oči biračkom tijelu od onih stvarnih tema i orijentacija.

Infantilni svat:

Malko je zakasnio infantilni briselski svat Andrej Plenković, a izabrao je pritom loš uzorak, misleći da će mu to biti dovoljan razlog da mu hrvatski narod povjeruje i povjeri još jednu priliku da ga ponovno prevari. Kasno, ali očito u bezizlaznim situacijama svaki je argument dobar kao slamka spasa. Vjerojatno mu je tu ideju prišapnuo njegov otac, koji je postao navodno naših dana medijski ekspert nakon što je profilirao svoju znanost komunističkog cenzora i nastavnika kosovske predvojničke obuke na FPN-u braneći “bratstvo i jedinstvo”, misleći da hrvatsko glasačko tijelo ima kratku memoriju i uzimljući njegove posljednje pokušaje zdravo za gotovo.

Nakon što su Plenković i članovi njegove vlade učinili najstravičnija zlodjela protiv vlastitog naroda i imovine države, njegov najnormalniji čin bio bi da učini konačno jedan stvarno koristan i ispravan čin i korak, da se samozatvori i legitimira kao počinitelj najvećih zločina protiv hrvatskog naroda, osiguravši si komfornu poziciju u remetinečkim uznicama, a ni u kojem slučaju na izbornim listama u Zagrebu! Namjerno ne govorim protiv svog naroda jer zločini koje je on počinio spram hrvatskog strateškog interesa takve su naravi, da Plenkovića osobno više ne stavljam u pripadnost našem narodu. Plenković se svojim zločinima samo izopćio, postao je nevjerodostojan politički čimbenik, nevjerodostojan političar kakav se u svojim promižbenim plakatima reklamira, već vjerodostojan Mefisto!

Kako ne bi ispalo da govorim napamet, spomenut ću i taksativno neke od afera koje je Plenković zataškao ili one koje je sam pokrenuo, u koje je bio direktno uključen ili koje je inspirirao tijekom svog mandata, a ima ih toliko da bi se višetomni romani mogli o tome napisati.

Počnimo s članovima njegove vlade jer je 15 članova njegove vlade i bezbroj visokih dužnosnika moralo odstupiti, ne zbog toga što ih je on sam smijenio, nego zbog činjenice da su po neprijepornim elementima bili stavljeni uza zid, da više ne mogu obnašati javnu funkciju i marifetluke kojima su bili objekt i subjekt. Tko je te ljude postavljao u Vladu koju vodi sam Plenković? Po kakvim je osobnostima i kvalitetama humanih i moralnih presjeka birao svoje najbliže suradnike? Kad birate i imenujete, to vuče i određene odgovornosti. Što dakako znači i političku odgovornost za te čine.

To pravilo vrijedi za sve druge osim za Plenkovića!? Konačno, cijeli hrvatski narod sada zna da se Plenković proglašava bezgrešnim. Iako cijeli hrvatski narod zorno očitava da je Andrej Plenković u kriminalne radnje umočen do balčaka, tražeći djevičanski put, što je nemoguća misija, jer je posijao toliko vidljivih tragova, javnih laži, da bi ga se i svaka poštena majka trebala odreći, a kamoli da mu se udijeli jedan izborni glas. Plenković ih i nakon javnih i neprijepornih osuda, ministarskih ostavki, ponovno reciklira i daje im najvažnije funkcije u stranci (Kuščeviću, čija je i Rimac bila donedavna pomoćnica)? Što to znači? Da razmišljanja hrvatskog birača, sud hrvatskog javnog mnijenja, za njega nemaju baš nikakve signifikacije! Svaka humana osoba može se jednom prevariti, pa i dva puta u procjeni osoba, ali Plenković se prevario više od 15 puta, što za ozbiljne analitičare u jednom mandatu znači da je to problematično nedorasla politička figura koja nema snagu prosudbe i ispravnost procjena i kao takva ona je diskvalificirana za visoku državnu politiku. Ili je riječ o nečem drugom?

Javni kiminal:

Na samom početku svog mandata gurnuo je pod tepih javni kriminal u koji su bili uključeni, posprdno zvani MMF (mesar, ministar financija), Ivan Šuker i ministrica Martina Dalić, kriminal opsega između 80-110 milijardi kuna, lako vidljiv za ozbiljne analitičare na osnovi izvješća koje je radila državna revizorka Šima Krasić i druge službe, koje je prihvaćao i Sabor, pa u samoj logici imaju kao takve snagu neupitnog dokaza. Da se to raščistilo, nestalo bi u startu njegova mandata jedno totalno mafiozo okružje, koje je financijski sustavno uništavalo hrvatsku državu u posljednjih deset godina.

Umjesto da to učini, Plenković je došao s jednim novim đavoljim planom u džepu, planom uništenja Agrokora za račun vrlo određenih interesnih grupa. Cijela je priča dobro poznata i hrvatskoj i svjetskoj javnosti, konačno, danas se sve pikanterije znaju, potkrijepljene dokumentima, hodogramima, planovima, korespondencijom, potvrdama, i zna se da je s tim planom došao iz Bruxellesa! Uskoro se očekuju i epilozi u Washingtonu, u kojem će hrvatska država izvući s pravom kraći kraj i platiti milijarde eura odštete Agrokorovim dioničarima i vlasnicima zbog kriminala koji je učinjen u ime države, a time izložiti hrvatsku državu na stup srama i novim bremenitim financijskim obvezama.

Šef projekta bio je glavom premijer hrvatske Vlade Andrej Plenković, a podizvođačica radova dopredsjednica Vlade RH Martina Dalić i njezina uhodana Borg družina.

Afera “Borg” nešto je najsimptomatičnije u mafiozom djelovanju Andreja Plenkovića, tu vrstu privatizacije poslova Vlade, suprotnu i zakonu o Vladi i ustavnim odrednicama RH, sve je činio za interes određenih grupa, namirivanje partikularnih interesa, vičnih ambijentu latinskoameričkih ili afričkih diktatorijalnih središnjica, dobro znanih banana-republika. Vidjeli smo kako su se namirivali sve na račun programiranog izazvanog posrnuća poljoprivredno-proizvodnog diva, koji je ne spašen, nego do temelja uništen, da bi ga se na kraju za sitniš izručilo Rusima.
Ah, kako to gordo zvuči, Andrej za novu izbornu utrku?!

Logičko razmišljanje:

Dakako, afera SMS jedna je od najvećih kriminalnih afera uz koju je de facto Plenković i došao na vlast pa bi u svakoj pravnoj državi okrenuo naglavačke državu, ali kad se pravda drži na uzici i za privatne potrepštine, može se prisluškivati, manipulirati pa i zatvarati one koji su određeni za odstrel…

Pranje novca preko Zagrebačke banke u visini od 60 milijardi kuna još je jedna od nevjerojatnih zataškanih Plenkovićevih afera, koju su i Plenković i guverner Narodne banke prikrivali i pokrivaju, pa neka sada objasne zagrebačkom biračkom zboru koji su i kakvi razlozi za sve te tajnosti, umjesto transparentnog pravnog procesuiranja vinovnika, meritorne zapljene tih iznosa.

Afere oko slanja nafte i INA-e tek će se u svojoj cjelovitoj brutalnosti uskoro očitati u provociranoj šteti na desetke milijardi eura, strpanim novcem u džepove političkih moćnika, zaštićenih po VRH, evidentnim gubicima državnog proračuna.

Hotmail afera se u signifikantnoj formi pokazala u apsolutnoj preciznosti i bez bilo kakvih lažnih poruka, potvrđujući da su sve to stvarni e-mailovi, da je sve cjelovita istina, koju je Plenkovićev medijsko-pokroviteljski klan pokrivao i nazivao lažima, obesramivši novinarski podrepaški ceh kod Hrvata, ali i kompromitirao pravni sustav države koji se podložio lažima i instalirao pravosuđe na daljinskom upravljaču vlastodržaca.

Povjerenstvo za zaštitu javnog interesa Sabora permanentno je maltretirano u svom vladajućem mandatu, pa i objavljivanje izvješća o korupciji GRECO-a je spriječeno iako su europske i međunarodne institucije uprle oštro prst u Hrvatsku i Plenkovića. Unatoč tome, taj isti Andrej Plenković ima hrabrosti reći hrvatskoj javnosti a da ne trepne okom, prije koji mjesec: “Ne dam nikome da meni, Vladi i HDZ-u na bilo koji način lijepi etikete korupcije”. Njegovo logičko razmišljanje na takvoj je mizernoj visini, da je iluzorno s njim o tome i zboriti.

INA, petrokemije, brodogradnje, sve do neprocesuiranja vukovarskih i inih hrvatskih stradanja, besramnih afera oko financiranja pogodnih medija i svotama mjereni deseci milijuna dolara lobistima kako bi se potvrdio Plenkovićev kredibilitet po savjetničkim konzultantskim uredima u svijetu iz dana u dan to svjedoče.

Samo prije koji dan vidjeli smo da je i sam ministar pravosuđa Bošnjaković uhvaćen u flagrantnom činu sastančeći i na skrovitim mjestima s jednim od optuženika za ozbiljne kriminalne čine Mačekom, na isti dan kada se Mačeku i Sanaderu sudilo na ročištu u Zagrebu, što je čin bez presedana u europskom pravnom ambijentu, što samo dodatno ilustrira ono što je Plenković uveo u pravnu praksu hrvatske države kao “reformski” element!

Mi možemo samo staloženo odgovoriti gospodinu Plenkoviću, ne samo da vam možemo lijepiti tu koruptivno-kriminalnu etiketu na čelo nego i to da ste vi zapravo jedinica za koruptivnu aktivnost u jednoj nesretnoj europskoj zemlji koja se zove Hrvatska, koja je zbog vas izgubila sva demokratska obilježja i nadu jer ste svojim koruptivnim aktivnostima pretvorili ovu zemlju i njezin plemeniti narod u taoce, u narod bez nade u bolje sutra! Rastačete hrvatsku populaciju da bježi od tog bezvlađa po bespućima svijeta, da nađu svoj spas od vas i vaših udruženih mafioznih grupa, svih vidova korupcije, lopovluka najnižih i najogavnijih metoda i strasti. Pri tome tražite da vam se plješće i smatrate se bezgrešnim, iako je vaša vladavina, vladavina bespravlja, laži, javnog razvrata i bogohulja. Vi ne zaslužujete nikakvo povjerenje hrvatskog puka, već vritnjak da završite u središnjici pakla sa svojom opakom klikom bogohulnika i demonskih namjesnika!

Moralna obaveza:

Pitam se na kraju kamo su nestali svi ti sjajni hrvatski bojovnici, generali i časnici, Ante Gotovina na njihovu čelu, Mladen Markač, briljantni admiral Domazet-Lošo… hrvatski generalski zbor, da se i oni oglase o vašim mešetarenjima o onome što je bila i njihova uloga u Domovinskom ratu obrane i uspostave hrvatske države? Zar i oni nemaju moralnu obvezu da se ne dopusti obezvređivanje onoga što je i hrvatski narod svojom krvlju natapao i stvarao, pod njihovim vodstvom i žrtvom, pa i na temeljima na kojima je njihov vojskovođa Franjo Tuđman uspostavljao ciljeve i stvarao političko ozračje, koji je on inicirao kao pokret za reuspostavu države, koju danas Plenković sustavno demontira!

Ovo pitanje postavljam iz osobne perspektive jer osjećam da ga netko kvalificiran mora postaviti, jer sam s Franjom Tuđmanom dijelio sve bitne ideje i ostao u tim temeljnim odrednicama u simbiozi razmišljanja o uspostavi države do zadnjeg daha njegova života. Konačno i ta sudbina koja nas je stavila na istu trasu, nas desetoricu zatvorenih 11. siječnja 1972. godine, koji smo pokazali hrvatskoj mladeži putove osvješćivanja, kuda treba ići u obnovi zaštite duha našeg državnog i nacionalnog suvereniteta i identiteta, kao bazu onoga što se dogodilo u Domovinskom obrambenom ratu.

Kako su svi moji prijatelji, Franjo Tuđman, Marko Veselica, Vlado Gotovac, Vlatko Pavletić, Šime Đodan, Jozo Ivičević Bakulić, Ante Bačić, Hrvoje Šošić i Zvonimir Komarica preminuli, ostao sam kao najmlađi, kao posljednji živući svjedok te grupe časnih hrvatskih muževa intelektualaca, pa da i u spomen na njih, na njihove i naše žrtve uputim hrvatskoj javnosti ovaj poklič za pravdu, da se prisjeti ovih žrtava i odredi u njihovim biračkim odlukama i stremljenjima i stane na kraj svim destruktivnim nastranostima kojima ih vodi Andrej Plenković!

Marko Marul

  • 187
  •  
  •  
  •  
    187
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *