Plenković i Milanović pišu svoje ratne memoare

DRUŠTVENE TEME

“Bit ćemo u svakom protokolu, bili smo ’91. i bit ćemo i dalje.”

Milanović i nadalje kriminalizira domoljube koji su, za razliku od njega i njegovih yugo komunjara, dezertera i sabotera, stvarali i obranili samostalnu Republiku Hrvatsku, između ostalog i zato jer su bili za obranu svoga doma spremni !
Danas je napustio svečanost obilježavanja akcije Maslenica zbog toga što i kao predsjednik Republike Hrvatske još uvijek nije spreman braniti svoj dom u slučaju da bude napadnut.

Nino Mogorović

Poruka predsjedniku i njemu sličnima

Odlazak predsjednika Milanovića s još jedne komemoracije časnom Domovinskom ratu i njegovim herojima smatramo ne samo sramotnim nego i činom koji do kraja demaskira vladavinu briselskih birokrata koji nisu baš sposobni pokrenuti državu, ali sjajno plivaju u vodama politikantstva. Važno je napomenuti da ovaj put nije bio usamljen u napuštanju komemoracije jer mu se pridružio načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i većina vojnih zapovjednika. Iako je HOS legalna postrojba s legalnim znakovljem, što bi trebalo poštivati čak i da njegovi pripadnici nisu bili takvi heroji u borbi protiv agresora, Milanović se ponovno okrenuo na peti i zbrisao u Zagreb. Ne smeta njega evidentna korupcija s kojom se nije obračunao kao premijer, ne smeta ga loša reakcija vojske čiji je vrhovni zapovjednik nakon nedavnog potresa na Banovini, ne smeta ga očito nepostojanje strategije nacionalne sigurnosti. Njega, nadasve znakovito, smetaju samo stvari o kojima se silno diplomatski raspravlja, pa njegova poznata „sposobnost“ za rješavanje konkretnih problema ne može doći do izražaja.

Hrvoje Zekanović

 •  
 •  
 •  
 •  

3 razmišljanja na “Plenković i Milanović pišu svoje ratne memoare

 1. NEĆE TO TO MILANOVIĆU PROĆI!!!

  „Crveni kmer“ Zoran Milanović drži da je sazrelo vrijeme da se on i njegovi „crveni kmeri“ obračunaju sa HOS-om

  Zoran Milanović napustio je obilježavanje 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica ’93.“. Milanović je to učinio zbog nekoliko osoba u protokolu koje su nosile ratna znakovlja HOS-a na kojima je i pozdrav “Za dom spremni”.
  O svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem, krenuo natrag u Zagreb, a kasnije objavio da je admiralu Robertu Hranju i i drugim časnicima zapovjedio da napuste protokol.
  Stoga sam pozvan podučiti „crvenog kmera“ Zorana Milanovića na pravno, činjenično, ustavnopravno i povijesno te na zakonsko uporište o HOS-u i njegovom znakovlju, o kojem sam govorio na Okruglom stolu HOS-a 2016. godine u Zagrebu:
  1. Pokojna Vera Stanić i ja smo 1994. uspjeli uvjeriti predsjednika Tuđmana i ministra Šuška da se prizna status hrvatskog branitelja pripadnicima HOS-a;
  2. Predsjednik Tuđman je 1. listopada 1991. donio zapovijed (koju ju sam ja napisao) da postrojbe HOS-a ulaze u sastav zapovjedništava zbornih područja OS RH;
  3. Znakovlje postrojbi HOS-a službeno je odobrilo Ministarstvo obrane 1994. sukladno odredbama Službovnika OSRH o znakovlju postrojbi OSRH;
  4. U Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji uvrstio sam pripadnike HOS-a(1996.);
  5. Grb Udruga HOS-a odobrile su službe Grada Zagreba i uz privolu tadašnjeg Ministarstva uprave u vrijeme SDP-ove vlade.
  Govoriti danas o znakovlju HOS-a iz Domovinskog rata, sa stajališta Drugog svjetskog rata, nije niti povijesno prihvatljivo. Pozdrav ‘Za dom spremni’ doživio je u Domovinskom ratu drugačiju sudbinu. Taj je pozdrav u srpsko-četničko-crnogorskoj agresiji postao antifašistički! Naime, ta je agresija imala sva obilježja fašizma, uključivši strategiju ubijanja civila kao primarni cilj. Agresori su u Domovinskom ratu ubijali civile sa crvenom petokrakom i kokardom na kapi.
  Povijest ne počinje i ne završava na Drugom svjetskom ratu. Barem ne za Hrvatsku, koja je stvorena i obranjena u Domovinskom ratu od srpsko-crnogorske fašističke agresije i to razdoblje bi se konačno trebalo vrednovati u povijesti. U Domovinskom ratu, zauvijek je obranjena neovisna Hrvatska i za Hrvate i sve građane koji u njoj žive i vole je, nema važnijeg povijesnog razdoblja. Zato to razdoblje treba poštivati i objektivno vrednovati. Vrijeme je za lustraciju hrvatske povijesti, za sve pa i za pozdrav ‘Za dom spremni’.
  Milanoviću, od pozdrava „Za dom spremni” četnicima se ledila krv u žilama u Domovinskom ratu, jel to možda smeta? Očito je da bi Milanović i njegovi „crveni kmeri“ rado zabranili ratni stijeg bojovnika HOS-a, službeno odobreni stijeg u Domovinskom ratu. Neće ti to Milanoviću proći!
  Pero Kovačević

 2. Nema tu nikakve dvojbe: Protiv HOS-ovih obilježja u Zadru svi oni koji su bili na strani agresora, navijali za njega ili im je bilo svejedno!

  Jugoslaveni, četnici i poneki isprani hrvatski mozgovi opet su jako uvrijeđeni jer su hrvatski branitelji iz redova HOS-a na obilježavanju obljetnice oslobodilačke akcije Maslenica u Zadru imali zakonom dopuštena obilježja HOS-a.
  Milanović je zbog toga napustio proslavu, što je u redu jer oslobodilačke bitke Hrvatske vojske nisu i njegove bitke, njegove su na Tjentištu. Nije trebao ni dolaziti.
  Ne čudi ni reakcija Bojana Glavaševića, koji osuđuje ta obilježja, jer čovjek je odgojen u Prijedoru među četnicima kamo je otišao 1991. iz Vukovara, a onda došao u Zagreb pokupiti povlastice na temelju očeve smrti i stavio se pod Pupovčevu ideološku matricu na Filozofskom fakultetu.
  Sam Pupovac je opet uputio uobičajenu mrziteljsku poruku što uopće ne iznenađuje jer on još nije odbolovao slom ideje Velike Srbije.
  Čudi , međutim, reakcija Zvonimira Troskota, Mostova kandidata za gradonačelnika Zagreba. Dobro da se na vrijeme razotkrio tko je i što je te otvoreno rekao da mu smetaju hrvatski branitelji iz redova HOS-a jer kaže da je te HOS-ovce trebalo procesuirati i da su došli napraviti kaos. Jedan očito iskompleksirani i povijesno neobrazovani lik, mahom neuspješan u svemu što je pokušao, počevši od nogometa do ekonomije, slizava se s tuđinskom propagandom. Eto, na što se sveo Most. Više ni sami ne znaju ni što su ni tko su. Tko još misli da oni pripadaju konzervativnome spektru hrvatske politike.
  Nitko tko je 90-ih dušom i tijelom stao uz pokret stvaranja hrvatske države ne smeta HOS-ov pozdrav ZDS pod kojim je branjen i Vukovar. Smeta smo onima koji su bili na suprotnoj strani, Pupovcu, Miloševiću, Bojanu Glavaševiću, da i Troskotu i svima njima sličnima i kojima ne smeta pozdrav pod kojima su Hrvatska i Vukovar napadani.
  Nema tu muljanja, ne možeš tobože biti za Hrvatsku, a da ti ne smeta zvijezda petokraka pod kojima je ubijana i razarana, a istodobno biti protiv ZDS pod kojim je branjena. Situacija ne ostavlja dvojbu: ne možeš biti za Hrvatsku i protiv ZDS-a!
  Ili si za Hrvatsku i ZDS, ili si protiv nje i ZDS-a.

 3. Legalno je i legitimno što Zoran Milanović svoj “antifašizam” ili bolje rečeno partizanštinu stavlja ispred žrtve najboljih palih hrvatskih sinova u Domovinskom ratu. On je njih već odavno okarakterizirao kao sirotinju. Pa svi smo znali tko je on i što njeguje, što mu je u životopisu i prije izbora. I izabrali smo. kao i Stevu Mesića, što više govori o nama nego li o njima. Tako je Milanović životno usmjeren, to su njegovi prioriteti i neka mu budu, kao i svima koji misle kao on. Za razliku od njega i njegovih, ja osjećam, mislim i želim da ispred žrtve naše pale braće ne može biti ništa osim svetosti slobode naše Domovine, za to su veliki doprinos dali HOS-ovci, a kako sam već napisao, danas im okrenuti leđa i zatajiti ili im osporiti taj doprinos nije ljudski niti to može čovjek. Tako sam ja životno usmjeren.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *