Pero Kovačević: Jednak, jednakiji, Hrebak

DRUŠTVENE TEME

srpnja 2020. Izglasano je povjerenje vladi zahvaljujući zapanjujućem “mišljenju” koje potpisuje doc. dr.sc. Krunoslav Capak u ime Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Između ostalog, isti navodi da 76. ruka, Dario Hrebak “nije i neće biti zarazan sljedećih 36-48 sati”.

„JEDNAK,JEDNAKIJI,HREBAK“
Dolaskom u Hrvatski sabor novoizabranog zastupnika Darija Hrebaka, iako mu je određena obavezna mjera samoizolacije, u pitanje je dovedena jednakopravnost zdravstvene zaštite za sve građane, što je zajamčeno Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.
Nadležna epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zastupniku Hrebaku odredila obaveznu mjeru samoizolacije jer je sudjelovao na sjednici Gradskog vijeća kojoj je nazočila osoba pozitivna na SARS-CoV-2.
Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak, u suprotnosti s navedenim uputama, Darija Hrebaka unatoč mjeri samoizolacije upućuje na testiranje te mu nakon toga prepušta da samostalno odluči hoće li biti u samoizolaciji.
Nije sporno da je sudbina nove Plenkovićeve Vlade ovisila o glasu Darija Hrebaka te je Capak donio „političku odluku“ i spasio novu Plenkovićevu Vladu.
Načelo vladavine prava i jednakost svih pred zakonom je poraženo da bi se spasila nova Plenkovićeva Vlada.
Nova Vlada je jasno rekla kako će glasiti odnosno kako će primjenjivati ustavno načelo jednakosti svih pred zakonom: „Jednak,jednakiji Hrebak“. Žalosno,ali istinito sve za vlast,vlas ni što!
Pero Kovačević

  • 71
  •  
  •  
  •  
    71
    Shares

2 razmišljanja na “Pero Kovačević: Jednak, jednakiji, Hrebak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *